Apple ar fi redus cu pana la 50% numarul de componente comandate pentru iPhone 5 din cauza cererii scazute

  Trimestrul fiscal care a incorporat sarbatorile de iarna poate, probabil, sa stabileasca noi recorduri de vanzari/incasari pentru compania Apple, insa luna ianuarie pare sa aduca schimbari majore. Conform celor de la WallStreet Journal, Apple ar fi redus cu pana la 50% numarul de componente comandate pentru iPhone 5, motivul fiind reducerea cererii pentru terminal. Cererea companiei Apple se aplica pentru perioada ianuarie – martie, adica primul trimestru fiscal al anului 2013, si masura este cat se poate de normala.

Apple Inc. has cut its orders for components for the iPhone 5 due to weaker-than-expected demand, people familiar with the situation said Monday. Apple’s orders for iPhone 5 screens for the January-March quarter, for example, have dropped to roughly half of what the company had previously planned to order, two of the people said. The Cupertino, Calif., company has also cut orders for components other than screens, according to one of the people. Apple notified the suppliers of the order cut last month, the people said.

  In aceasta perioada vanzarile de produse electronice scad pentru ca acesta este trendul pietei, consumatorii nu mai sunt chiar atat de dispusi sa cheltuie bani si companiile isi ajusteaza strategia in functie de nevoile pietei. Pe de alta parte, posibila lansare a unui nou iPhone la jumatatea acestui an ar putea fi unul dintre factorii care au stat la baza deciziei de a reduce numarul de componente comandate, insa adevarul nu il vom sti vreodata.

28 COMENTARII

  1. Pai daca ian si feb sunt luni moarte Apple nu stia asta? A aflat acum “pe surse”???
    Eu cred ca daca vor sa mai fie ce au fost vor tb sa isi revizuiasca politica de preturi sau sa vina iar cu ceva cu adevarat nou.

  2. Eu zic ca operatorii nostrii ar trebui sa revizuiasca politicile lor de preturi, deoarece iPhoneul a aparut la acelasi pret de la 3G incoace, totusi la noi e mai scump de la an la an. Mi-am cumparat i4 la 169 de euro la abonament pe 2 ani, acuma cu acelasi abonament cel mai bun pret este de 345 de euro. WTF
    As baga mana-n foc ca exista si o intelegere nescrisa intre orange vodafone si cosmote pe aceasta politica de preturi aplicata in cazul iphoneului…

  3. Insites-Consulting a realizat un studiu in care a observat ca iphone 5 nu mai e in topul preferintelor la studenti datorita lipsei de inovatii.

  4. Poate vedem si un articol legat de preferintele americanilor si anume iphoneul 5 este deabea pe locul 3 in topul preferintelor lor….

  5. @Richard La Vodafone la ab de 33€ IPhone 5 e mai scump cu vreo 100€ decât la Cosmote la ab de 31€!!! Plus ca e neverlocked,la Vodafone mai tre sa decartezi 50 de € ca sa ti-l deblocheze,așa ca nu prea vad ce înțelegeri sa fie intre ei.

  6. In rest sunt de acord cu tine,cu fiecare model nou lansat sare prețul in sus, si ce e mai grav ca sare si la modelul mai vechi(4s-ul)! Ca iohobe 4 nu se mai găsește nu mai zic nimic.

  7. Nu este un motiv de ingrijorare, fiindca corporatiile prevad astfel de situatii, de obicei, dupa statistica din trecut. Totusi, tind sa cred ca noul iPhone va fi lansat in iunie si asa va fi in fiecare an, pentru a rezolva problema cu marginile sensibile.

  8. de cand mi-am luat ipad nu mai folosesc mobilul aproape deloc. am facut printscreen la iphone cu usage 3h57min si stand-by time 6 zile si 0 ore si bateria era la 16%. deci wtf chiar tine bateria. precizez ca am avut si 3g-u oprit.

  9. Eu cu al meu iphone 4 il am incarcat de pe 17 decembrie anul trecut,si am 28 de zile si nus cate ore in standby,intradevar are cea mai buna autonomie in standby.

  10. Nu stiu daca rezultatele din q1 vor chiar asa de bune…sincer. Apple abia a reusit anul trecut prin niste chichite sa isi atinga proiectiile de profit.

  11. Întotdeauna întrebarea a fost : vând mult si ieftin sau Putin si scump? Cum Apple se dorește a fi un produs “de top” treaba cu mult si ieftin a ieșit din calcul. Apple a inteles de fapt in cazul iPad Mini ca lucrurile nu stau chiar ASA la toată gama de produse. Scopul Apple e sa producă bani si au inteles rapid ca respectiva concurenta produce mult si ieftin. Nu toată lumea vrea un design nemaipomenit , de aceea viitoarea varianta iPhone cu plastic ieftin va fi un real succes. Pe mine ca inginer ma interesează hardware de la interior , pt o adresa de internet si ceva browsing nu trebuie procesor cu 4 nuclee sau 4g lte…
    iPhone 5 are cel mai mare adaos comercial aplicat de Apple unui produs de-al sau … Pret de producție max 200 USD si vânzare de 4 ori pe arat in magazine … O fi bun dar nesimtit de mult… Imaginea se plătește iar noi astia mai săraci o sa asteptam varianta plastifiata ieftină … deocamdată ma uit la struguri si zic ca-s acri 🙂 . Stima.