Prima Pagina Apple Studentii din Afganistan contribuie la introducerea unor nume gresite pentru strazile orasului...

Studentii din Afganistan contribuie la introducerea unor nume gresite pentru strazile orasului Kabul din iOS 6 Maps

  Desi Tim Cook a promis ca va rezolva problemele Apple Maps, iata ca deocamdata sistemul de harti al Apple nu functioneaza corect si inca sunt introduse greseli in denumirile strazilor. Folosind aplicatia Maps in Kabul, Yaroslav Trofimov, omul care conduce Wall Street Journal in Afganistan, a descoperit ca unele strazi din Apple Maps au denumirile Bad Monkey(maimuta rea), Mojo Way, Hillbilly Hameed, etc. Apple pare sa fi copiat hartile OpenStreetMap pentru Afganistan in iOS 6 Maps, hartile respective fiind facute cu ajutorul unor studenti afgani.

The issue is that Apple took an old snapshot of the OpenStreetMap data and hasn’t updated it since, so things like ‘personal’ street names are in there, even if they have been fixed since,” explained Kate Chapman, Indonesia-based director of the Humanitarian OpenStreetMap Team, OSM’s humanitarian mapping initiative. “The fact that they don’t update the data shows that the incentive for people to improve the map just isn’t going to be there.

  Problema cu aceste harti este ca studentii respectivi au denumit strazile folosind numele utilizate cel mai des de catre oameni, sau denumiri fictive, deoarece denumirile oficiale erau disputate de catre autoritati si supuse schimbarilor. Copiind hartile vechi din OpenStreetMaps, Apple a importat si greselile in sistemul sau, inginerii sarind peste etapa de verificare a lor, altfel ar fi descoperit ca Hillbilly Hammed nu sunt a ceva real, chiar daca vorbim despre Afganistan.

What I think is interesting is that Apple didn’t choose to use OSM for other areas,” Chapman wrote in her email to me. “Today I write to you from Kupang, [Indonesia] and if you look on Apple Maps there is only a dot for the city name, but in OSM there is a quite detailed map.

  Probabil probleme similare exista si in alte tari, insa nici Google Maps nu este perfect.

 • Mario

  Subiectul hartilor din iOS 6 este exploatat la maxim de publicatiile anti Apple (cum este si WSJ). Nu uitati ca aceeasi publicatie a preluat o stire cum ca Apple ar fi cerut injumatatirea productiei de iPhone 5, fapt care a condus la o scadere de 20$ a actiunilor Apple. Evident, ulterior s-a dovedit ca stirea a fost prezentata tendentios si fara a fi verificata in prealabil, dar cativa baieti destepti (de Wall Street, nu de Dorobanti) au pus mana pe multe zeci de milioane de dolari. C-asa-i in tenis …

 • Blue

  Si pe cine interesează tara asta ?

 • Seby

  Zaone tu deja ai o problema mare cu toti celalti ……….
  era frumos si interesant articolu dar la final trebuia neaparat sa bagi chestia cu “nici google nu e perfec”?
  cred ca arai mult mai profesionist daca nu mai bagai si chestia aia , mai ales ca nu avea nici-o treaba articolu cu google maps :))))))

 • Nu, dar exista atati aplaudati care vin si arunca cu rahat spunand ca Google Maps e cerul si pamantul, e bine sa afle si ei ca nu exista perfectiune. O fac pentru din cauza celor care mananca maro.

 • Liviu

  Zaone , e clar ca nu reusesti sa fii echidistant oricât te-ai supara…
  Prieteneste sfatul meu e sa fii cat mai obiectiv si corect , vei vedea ca imediat numarul de comentarii de la fiecare articol va creste exponential . Multumesc !

 • Seby

  aha , cred ca acum am inteles…
  chestia e ca sunt multi pe acest site care sunt realisti si stiu sa observe munusuri si plusuri si sunt realisti ca toate firmele au capitole la care sunt cei mai buni dar si capitole la care sunt mai putini buni…
  e corect cand spui ca nu exista perfectiune si categoric nu v-a exista vreodata…..
  cei care vad decat intr-o directie sunt cei limitati pe care ii bate tehnologia

 • Sorin

  La Google Maps ati observat ca strazile centrale din Cluj , Oradea , Sighisoara si MULTE altele se numesc Bulevardul Matei Basarab sau Autostrada Transilvania ? 🙂

  Da , la Google Maps Autostrada Transilvania trece prin Sighisoara prin centru , prin Cluj prin cartierul Manastur (calea Floresti/Calea Manastur/Calea Motilor / 21 Decembrie/Calea Turzii)
  Tot drumul E60 sau E81 poarta denumirea de Strada Republicii/Bulevardul Matei Basarab/Autostrada Transilvania.
  Etc etc , multe pot fi de spus despre perfectul Google Maps ….

 • Mario

  Zaone, vezi ca frame-urile astea, cand dai reply unui post, o iau pe aratura. Ideea este buna, nu renunta la “reply”, dar umbla putin pe la butoane 😀

 • Alin Cristian

  Zaone de ce nu schimbi si tu interfata site-ului? E cam invechita si merita un redesign .

 • Pentru ca ar costa cateva mii de euro pe care nu ii am pentru investitii. Nu, nu ma intereseaza sa iau o tema publica folosita de altii. Prefer sa ramana asta pana pot face altceva.

 • @Mario: E o implementare temporara, live with it cateva zile.

 • Seby

  ok dar sa nu renunti la chestia cu reply , e misto asa dar sa butoneze cine se ocupa de chestia asta sa-l faca sa se incadreze bine……