Iata cum iti poti incarca iPhone-ul folosind focul si un dispozitiv fabricat acasa (Video)

[youtube]http://youtu.be/yNDxkXVjRFU[/youtube]

  In clipul video aveti totul explicat, nu stiu cat de utila e toata constructia pentru utilizatorii de rand, insa pentru a va da mari in fata prietenilor poate ar fi util.

10 COMENTARII

  1. Nu e baterie , este generator termoelectric , incearca sa dai un simplu search si gasesti de unde sa cumperi;), e vre-o 30 de lei unul

  2. este un element standard peltiere. In mod normal, o chestie de-asta se foloseste in racitoarele de doze de suc pentru auto sau mici frigidere si chestii ce nu se bazeaza pe compresor. Daca aplici o tensiune la bornele lor, o parte devine foarte rece, cealalta se incalzeste. La un racitor, partea rece este in contact cu zona ce trebuie racita, iar partea calda sta in afara instalatiei, fiind racita la randul ei de un radiator sau ventilator deoarece odata supraincalzita ar reduce eficienta instalatiei.
    Efectul invers la peltiere se numeste Seebeck. Respectiv ce e in filmuletul de mai sus. Aici, daca incalzesti una din suprafete (foc, altceva) poti genera o cantitate mica de curent la bornele celulei peltiere. Exact invers fata de ce ziceam mai sus.

    In practica este de evitat o solutie de-asta deoarece :

    1. eficienta este f f f mica, trebuie o celula de putere mare (f scumpa la randul ei) sau un grup de celule, tensiunea si curentul generate sunt iarasi mici si incarcarea ar dura extraordinar de mult – impractic pentru cam orice situatie.
    2. intr-o utilizare de genul, celulele risca sa fie distruse deoarece toleranta lor este de maxim 80 grade diferenta intre cele 2 laturi. Daca nu poti mentine precis aceasta conditie, le arzi, la propriu.
    3. Cu un dinam de bicicleta si o manivela poti produce in aprox juma de ora ce fac celulele alea si focul in 8-10 ore. Este mai ieftin si rentabil sa-mi cumpar 10 hamsteri, sa-i trec pe steroizi si sa-mi invarta 10 rotite mici.
    4. Daca as avea la indemana o astfel de celula, as prefera totusi sa racesc o bere cu ea