Apple incearca sa breveteze design-ul iPad in China

  China este tara in care exista cele mai multe clone ale iDevice-urilor, iar Apple incearca sa isi protejeze terminalele cu ajutorul unui nou brevet de inventie pentru design-ul tabletei. Apple a trimis recent o cerere catre oficiul pentru brevete de inventie si marci, cerand protejarea design-ului tabletei care a fost sursa de inspiratie pentru extrem de multi copiatori. Tentativa celor de la Apple de a isi proteja tableta impotriva clonatorilor a determinat-o sa ceara inregistrarea design-ului pentru toate dispozitivele electronice listate mai jos, si vorbim despre o lista extrem de completa.

Computers; computer peripheral devices; computer gaming machines; digital electronic devices; digital audio and video devices; portable media players; digital electronic devices incorporating computers, personal digital assistants, electronic organizers, electronic notepads, book and periodical readers, global positioning systems (GPS), telephones, cameras, videophones, media players; digital electronic devices for recording, organizing, transmitting, manipulating, playing and reviewing text, data, audio files, video files, and multimedia files; digital electronic devices providing access to the Internet and email.

  Daca Apple reuseste sa obtina aceasta inregistrarea, poate colabora cu guvernul chinez pentru a scoate de pe piata extrem de multe produse, insa stim cu totii cat de reticent este guvernul chinez in a rezolva probleme ce au legatura cu drepturile de autor.

4 COMENTARII

  1. Adica guvernul chinez, o sa-si omoare buna parte din economie pt dreptunghiul cu colturi rotunjite al Apple ? Nu prea cred.
    Daca Apple ar cere sa protejeze cateva elemente caracteristice, unice ale designului, ar avea sanse si nu ar mai fi patent troll-ul lumii.

  2. In Romania e normal sa furi , deci e ciudat sa protejezi o inventie cu un patent . Pare chiar o chestie nemaiauzita si science fiction stuff …..