Apple inearca sa breveteze un sistem care este capabil sa modifice luminozitatea ecranului iDevice-urilor in functie de continutul afisat pe ecran

  Printre noile tehnologii ale companiei Apple se numara si un sistem care are rolul de a modifica luminozitatea ecranului iDevice-urilor in functie de continutul pe care acestea le afiseaza in aplicatii. Ideea este de a ajuta iDevice-urile sa administreze mult mai eficient energia bateriei, ecranele fiind printre principalii consumatori de energie ai unui terminal mobil. In momentul de fata exista o multitudine de dispozitive capabile sa modifice luminozitatea ecranului in functie de nivelul de utilizare, insa Apple are in plan un cu totul alt sistem.

  Sistemul dezvoltat de catre Apple in iOS, poate functiona in baza unor setari predefinite, insa in cazul vizionarii filmelor, poate ignora setarile facute de utilizator si poate modifica luminozitatea in functie de continut, analizand frame-urile unui film. In televizoarele actuale exista un sistem de profile pe care utilizatorii le pot folosi pentru a controla multe aspecte ale modului in care sunt vizualizate informatiile, probabil Apple va oferi ceva semanator, exceptand posibilitatea de a modifica, culorile.