Samsung Galaxy S IV ar urma sa aiba un ecran cu mai multi pixeli per inch decat Retina Display-ul din iPhone 5

  Implementand un Retina Display in iPhone-uri, Apple a stabilit un nou standard pentru terminale mobile, un standard pe care Samsung inca nu l-a atins cu seria sa de terminale Galaxy. Acest lucru ar urma sa se schimbe totusi, deoarece in Samsung Galaxy S IV compania coreeana intentioneaza sa implementeze un nou tip de display pe care pot fi afisate rezolutii ce pot forma pana la 441 pixeli per inch, cu 115 mai multi pixeli per inch decat in cazul terminalelor iPhone.

  Desi acest aspect era prea putin important, avand in vedere ca Galaxy-urile au ecrane foarte bune, se pare ca Samsung vrea sa aiba terminale mai bune din toate punctele de vedere. Nu stiu cat de mult va conta pentru utilizatori numarul de pixeli de pe ecrane din moment ce ei nu pot sa ii distinga de la 330 in sus, insa din punct de vedere al marketing-ului vorbim despre un lucru extrem de important.

42 COMENTARII

  1. Momentan xperia z se asteapta sa fie tare de tot :)…. Pt ca apre deosebire de samaung sony ofera alta calitate ,alte finisaje .

  2. galaxy s4 m-ar tenta ca si optiune in cazul in care as vrea un android performant sau chiar note 3 ca si phablet daca ar veni cu diag de 6 inci

  3. Exista deja htc droid dna de la verizon, 5″ 1080p(full hd)! Pe cand la al nostru iphone nici 720p(hd) inca nu s-a ajuns! O fi facut ei primul retina, dar tot retina o ramas. Daca nu ne parasea Jobs S. cred-ca nu ajungeam la un iphone 4 mai lung!

  4. asta e singurul standard care un Galaxy S3 nu l-a atins, dar sa nu uitam totusi ca iPhone 5 nu a atins mai multe standarde ale S3-ului, incepand de la ecranul de 4,8 inci si terminand pana la procesorul care e de doua ori si… mai slab, plus NFC, plus……….las pe voi sa constatati, binenteles ca vor comenta multi la ceea ce am zis eu aici dar va las pe voi sa mai reflectati si apoi sa imi da-ti cu tifla. Multumesc

  5. Ecranul mai mare nu reprezinta un plus. E doar un ecran mai mare, atât. Procesorul din S3 e inferior celui din iPhone 5, se știe de când a apărut. Singurul avantaj al S3-ului d.p.d.v. hardware e bateria. A, și să nu uităm că e mai ieftin (motivul principal de cumpărare).

  6. Am butoan chiar azi un S3.E PRAF.Ma refer la viteza.Are acel lag care in ios nu-l gasesti,Nu mai spun ca am deschis Subway surfers(a durat mai mult ca la iphone),iar jocul nu era fluid,agata putin.Aspect e pulbere si el.M-am tot chinuit sa ating colturile de sus ale telefonului cu policele,am reusit cu greu.Samsung ramane Samsung.

  7. Altu care lauda Samsung pt 4,8 inci, dute tata cu standardul tau de pingpong, lasane sa ne “chinuim” cu 4 inci, vai mama noastra cat de greu ne este.
    Nu Multumesc !

  8. @flo, poate sa-si spuna parerea, unde vezi tu in postul meu zicand ca nu are voie ? Si eu mi-am spus-o pe a mea, deci unde e greseala ?

  9. @MMVVDD dacă tot ai adus NFC-ul in discuție, l-ai putea folosi in România? Aduci in discuție chesti care nici nu ne intereseasă pe noi, cum este și ecranul cu 441 pixeli per inch. Niciuna nu îmbunătățește experiența oferită de telefon.

  10. Jalnici astia cu ping- pongul! Daca maine scoate apple un tel de 4.8 inch, toti o sa schimbe barca si o sa-l laude. Mitul ca 3.5 e perfect, a apus. Piata cere altceva si din pacate (sau fericire), samsung se adapteaza mult mai bine si repede. Sunt convins ca fara o revolutie si nu o evolutie, apple va pierde suprematia

  11. Daca se poate un display mai performant, de ce nu? Imaginati-va cum s-ar vedea un film Full HD pe un asemenea display. Tehnologia evolueaza. Si nu doar rezolutia va fi mai buna, ci si contrastul, luminozitatea etc. Daca inovatia exista, trebuie folosita de cineva.

  12. Zaone nu credeam dar iphone 5 are ecranu mult peste gs3 chiar daca are ecran hd, am gs3 si am un prieten cu iphone 5 si recunos culorile pe iphone 5 se vad mult mai clare si mai luminoase iar la gs3 culorile se vad mai sterse asa cateodata nu stiu dc, nu credeam dar ai avut dreptate la capitolul ecran 😛

  13. Cu ce e un avantaj faptul ca ai un platan de taiat zarzavaturi pe care in ridicolul lor , unii il duc la ureche sa raspunda la apel ?

  14. MMVVDD, trec citatul la faza zilei pentru mine, “iPhone 5 nu a atins mai multe standarde ale S3-ului, incepand de la ecranul de 4,8 inci”! Pe urma ne spui unde sau cine a definit un standard de 4.8′, da?! 😀

  15. Marcel, se anunță viscol spre vineri, cu S3 la ureche ești protejat! 😀 Cat despre clip, depinde cat de bine vezi, am niste amici care au cumpărat Galaxy Tab, sunt nițel miopi, sau cel puțin asta a fost scuza 😉

  16. am avut din greseala si iPhone 4s vreo 3 luni, am avut si iPhone 4 un an si jumatate si stiu cum e cu strugurii……., eu nu prea as vorbi in locul vostru, am si o groaza de aplicatii si muzica cumparate di iTunes si totusi am renuntat la Apple. nu inseamna ca trebuie sa renuntati si voi dar adevarul e ca sunt doua ere in Apple, inainte de Steve Jobs si dupa Steve Jobs, si prea multe procese dauneaza grav sanatatii.

  17. si pentru uni cu lag-ul in Android mai ganditi un pic si butonati mai intens telefonul ca eu nu cred ca nu are lag iOs -ul. De multe ori avea si iOsul bug cu faza cand deblocam ecranul si nu se lumina deloc sau cand porneam agenda de telefon si nu functiona bine asta cu iPhone 4 s. Si veniti voi sa imi spuneti de iPhone 4s. Cadesign e beton dar altceva nu prea are. Si cu asta am cam terminat nu mai am ce povesti cu uni de aici ca sunteti cam incuiati precum iOs-ul.

  18. Eu in locul multora din voi nu as avea tupeul sa comentez de palete de ping pong si altele…Iphone-ul a fost o revolutie doar in momentul in care a aparut dar a fost depasit de mult si e un telefon slab din f multe puncte de vedere pe care eu nu l-as vrea nici gratis.Si din pacate “just works”e total fals si asta o spun din incercate.

  19. Zaone nu se poate face cumva ca acest forum sa fie accesat doar de pd iPhone sa nu ii aud pr toți cum își dau cu părerea? Eu am iPhone 4s momentan si sunt destul de mulțumit de mărimea ecranului, dar eu cred ca la un smartpfone mărimea ecranului nu ar trebui sa mie mai mare de 4,3 inch pt ca e mai greu de manevrat cu o singura mana. Samsung pt mn nu reprezintă o marca de smartpfone pt ca nu se compara plasticurile cu IPhone Htc Nokia sau blackbe

  20. @dan ai dreptate ceea ce nu mi-a plăcut niciodată la telefoanele cu Android e lipsa de viața a culorilor sunt niște culori sterse degeaba du pus pe sgs3 wallpaper-ul ăla miscator sau pe sony xperia, uitati-va la culorile din WM8 sau iOS

  21. salut! si eu am avut iphone mai bine de doi ani, am ipad, airporturi, si alte accesorii Apple. sunt fan ce sa mai. dar la iphone am renuntat si nu voi mai reveni prea curand, desi a fost cel mai fiabil gadget ever! ceea ce ofera telefoanele Samsung gen Note 2 este infinit mai mult decat ce vei putea face in 5 ani cu un iphone. ce sa o mai lungim, iphonul e mai mult de fite, de fetite.

  22. Doamne ce imi place aceste discuti,ma amuza ….A si apropo nu va mai chinuiti sa ridicati S3 ala ca e bun si vrajelo din astea ..m-am jucat pe un s3 asphalt 7 si parca masina mergea in reluare.o seara placuta

  23. Sunt fan Apple, insa nu stiu cum ne poate spala Apple mintile in halu’ asta, incat sa cumparam in fiecare an un terminal cu un sistem de operare vechi de sase ani, bineinteles cu mici adaugiri.Singurele killer features la telefonu’ asta de cand s-a lansat din 2007 incoace, ar fi retina display si Siri, in rest totul e marleting la greu

  24. sunt posesor de ipad2 si de curand de galaxy s3. stiu sistemul de operare al iphonului. praf. samsung galaxy s3 e mult peste apple. o seara buna.

  25. Fratilor, ca fost utilizator de i4, actualmente Note2, Androidul nu mai e ce era acu cativa ani.Nu critic Apple, in familia mea se folosesc produsele Apple, dar Samsung este in top.
    Este momentul ca Apple sa scoata ceva revolutionar.

  26. am avut si telefon cu iOS si android problema este a degeaba are s3 quad core poate sa aiba si i7 daca iphone este mai rapid asaca de ce vorbim aici de dragu de a avea n procesoare si ramii pe telefon sau de a se misca bine? si cu rom personalizat pe android si cu oc facut tot nu e ca ios stabil si rapid optimizt perfect sa ruleze rapid si pe componentele slabe care le au iphonurile.

  27. Sa-mi spuneti si mie ce beneficii aveti din certurile astea (valabil pentru ambele tabere). Alegeti ce vreti si nu mai comentati degeaba! De asta e democratie, fiecare face ceea ce ii place, si alege sa foloseasca ce produse ii plac lui!

  28. @Victor Preda: Good point 😉
    @Oprea And..: Ignoranta a prins glas ?! Poate esti din Sighet si iti dai cu parerea. Google te ajuta !
    In legatura cu ecranele mari si a face totul cu o singura mana, va intreb: DE CE doar cu o mana?! Pentru ca suntem ciungi sau lenesi ? Sau doar pt ca a spus-o SB la un moment dat?! A fost o parere care se dovedea a fi practica la acea data. De fapt era un Marketing Clue. Totul evolueaza: Vream masini mai confortabile – implicit mai mari, vrem tv cu diag mare tocmai pt a avea o experienta cat mai confortabila, de ce nu am vrea si ecrane mai mari pt tel ?! Cat la suta din timp, folosim tel pt a vb la el si cat pt navigare pe net, sms, mail, tv etc – functii pt care este util si confortabil ecranul mare cu o calitate f buna ? Deci ? Eu cred ca vremea Pip Show-ului a apus, e timpul sa ne bucuram si de altceva decat “a spus” SJ acum 7ani. Daca acest site (iDevice) va ramane activ si peste 2 ani, va garantez ca veti reciti comentariile de acum cu un zambet in coltul gurii. Cu toti veti/vom avea telefoane Apple cu diaginala mult mai mare decat acum. Si stiti ce ? Acela va fi “cel mai bun iPhone facut vreodata ” 😉

  29. Bine a zis Reax, “ala va fi cel mai bun iphone facut vreodata”. Eu dupa ce citesc 5 minute pe tableta si apoi vreau sa dau un sms de pe iphone, am impresia ca ma uit pe gaura cheii =)) Zic ca. E vremea sa vina (iar) cu ceva revolutionar Apple, altfel actiunile lor pe bursa vor face cat cuponul de pensie a lu’ bunica .