Ivona – raspunsul companiei Amazon pentru Siri

13

  Siri a fost oficial lansat in iPhone 4S in luna octombrie a anului 2011, producatorii de terminale Android au incercat sa ii reproduca functionalitatea insa nu au reusit, dar cei de la Amazon sustin ca un software numit Ivona este cel mai bun inlocuitor pentru asistentul din iOS. Ivona este deja implementata intr-o anumita masura in tabletele Amazon Kindle Fire, ea citeste doar textele de pe ecran, insa Amazon va incerca sa transforme Ivona intr-un Siri propriu, cu o functionalitate extinsa.

Amazon.com Inc said on Thursday that it acquired speech-recognition company Ivona Software, a sign the world’s largest Internet retailer may be looking to develop more services similar to Apple Inc’s Siri voice-based search product. Amazon did not say how much it paid for Ivona and an Amazon spokeswoman declined to comment on a purchase price. Ivona’s technology already supports several features on Amazon’s Kindle Fire tablet computers, such as “Text-to-Speech,” said Dave Limp, who oversees the Kindle business. We look forward to building great products to deliver world-class voice solutions to customers around the world,” Limp said in a statement.

  Siri nu este un sistem grozav, are multe limitari si nu suporta foarte multe limbi, insa Amazon ar putea rezolva problemele acestea si ar putea aduce pe piata o alternativa grozava pentru asistent. Desigur ca Siri este util pe un smartphone pentru ca un ecran mic este potentat de posibilitatea utilizari comenzilor vocale, insa in lipsa unui smartphone Amazon, nu prea cred ca utilizatorii vor renunta la iPad pentru Kindle Fire, doar in baza sistemului Ivona.