Ivona – raspunsul companiei Amazon pentru Siri

  Siri a fost oficial lansat in iPhone 4S in luna octombrie a anului 2011, producatorii de terminale Android au incercat sa ii reproduca functionalitatea insa nu au reusit, dar cei de la Amazon sustin ca un software numit Ivona este cel mai bun inlocuitor pentru asistentul din iOS. Ivona este deja implementata intr-o anumita masura in tabletele Amazon Kindle Fire, ea citeste doar textele de pe ecran, insa Amazon va incerca sa transforme Ivona intr-un Siri propriu, cu o functionalitate extinsa.

Amazon.com Inc said on Thursday that it acquired speech-recognition company Ivona Software, a sign the world’s largest Internet retailer may be looking to develop more services similar to Apple Inc’s Siri voice-based search product. Amazon did not say how much it paid for Ivona and an Amazon spokeswoman declined to comment on a purchase price. Ivona’s technology already supports several features on Amazon’s Kindle Fire tablet computers, such as “Text-to-Speech,” said Dave Limp, who oversees the Kindle business. We look forward to building great products to deliver world-class voice solutions to customers around the world,” Limp said in a statement.

  Siri nu este un sistem grozav, are multe limitari si nu suporta foarte multe limbi, insa Amazon ar putea rezolva problemele acestea si ar putea aduce pe piata o alternativa grozava pentru asistent. Desigur ca Siri este util pe un smartphone pentru ca un ecran mic este potentat de posibilitatea utilizari comenzilor vocale, insa in lipsa unui smartphone Amazon, nu prea cred ca utilizatorii vor renunta la iPad pentru Kindle Fire, doar in baza sistemului Ivona.

13 COMENTARII

  1. o cheama carme si stie sa citeasca diacritice

    Salut! Mă numesc Carmen. Sunt cea mai bună voce a unui sintetizator pentru limba română din lume. Scrie orice text folosind corect diacriticele şi apasă pe butonul “Play”.

    merge si pe ipad de la ei de pe site …

  2. Off topic. Ce nume i-am da asistentului virtual care prin simpla fotografiere a unei turme de oi ne-ar spune numarul exact de capete? Hai ca am baut pre mult. :))

  3. Te-ai supăra daca in loc de Siri, prietena ta ar avea un asistent virtual numit I on și care ar vorbi si cu putin accent moldovenesc?

  4. Folosesc Ivona din 2007. Cel mai util ii cand il combini cu un soft sa-ti citeasca subtitrarea la filmele straine (ex. chinezesti). Solutia din OSX(text to speech) ii mai buna la capitolul lectura “umana”. Vocea ii mai naturala. Carmen suna un pic robotic si mai da rateuri la unele cuvinte. Mi-a fost util la facultate, cand aveam mult de citit. Ar putea sa apara si in Appstore sa vedem ce poate pe IOS.

  5. Ce nu inteleg eu de ce se pune atat de mult accent pe aceste sisteme de control vocal. E mai mult marketing. Ati folosit vreodata siri, s-voice sau alt sistem ? Te joci la inceput si atat. Dar cand suni pe.cineva, cand trimiti sms folositi siri ?

  6. Ma indoiesc de faptul ca ai utilizat vocea din OSX… si apropos, se numeste Simona, cel putin cea de pe macul meu; poate tu ai alt mac. Simona face pauze nejustificate de fiecare data cand apare o virgula, desi nu este nevoie de intonatie. Mai mult, nu poate citi diacriticile, iar cuvintele romanesti care au literele ă, î, ș,ț, â sunt foarte stalcite.
    Inca mai e de lucru la aceste programe software pana sa ajunga utilizabile.