Prima Pagina Apple Apple a pierdut titlul de cea mai valoroasa companie din lume

Apple a pierdut titlul de cea mai valoroasa companie din lume

  Recenta scadere a valorii actiunilor Apple de pe bursa americana a generat si o scadere a valorii capitarlizarii bursiere a companiei, iar pentru prima oata in cateva luni, Apple a pierdut in fata celor de la Exxon Mobil titlul de cea mai valoroasa companie de pe glob. Diferenta dintre valoarea capitalizarilor bursiere ale celor doua companii este de peste 1 miliard de dolari si fluctueaza, deci este posibil ca Apple sa isi recastige titlul in cursul acesteo nopti sau saptamana viitoare.

  Pretul actiunilor Apple a scazut puternic in ultimele zile din cauza rezultatelor financiare anuntate de catre companie si desi vorbim despre recorduri, WallStreet-ul nu a reactionat conforma steptarilor celor de la Apple.

 • Mihai

  wall street a reactionat normal. Actiunile cresteau daca apple inregistra crestere cum inregistra in ultimii ani abrupta si nu o creste lenta (practic rezultatele din q1 asta au fost). Orice companie care inregistreaza declinuri in cresterile de venituri si vanzari pateste asta. Oricum asta nu inseamna faliment, compania revine unde ii este locul. Apple a fost o bula pe piata bursiera din SUA si din vara anului trecut sa spart, si ar putea afecta intr-o masura destul de mare compania in lunile care vin. Cat de tare insa, vom vedea in timp

 • Seby

  exact cum am spus asa s-a intamplat
  in felul in care merg treburile la apple in momentu de fata e normal ca sa-i scada valoarea
  DAR acum cu aparitia noii variante de jb o sa vedeti ca incet v-a urca din nou sus…..
  dupa parerea mea jb este extrem de important in cresterea valorii produselor apple si asa mai departe……..

 • Razvan

  @Seby Chiar crezi tu ca Wallstreet-ul asteapta JB pt ios ca sa creasca pretul actiunilor ?:)

  Explicatia este simpla si o gasiti in toate site-urile care vb despre acest subiect.

  Da, incasarile sunt la cel mai mare nivel , insa profitul e aproape acelasi, deci nu e nicio o crestere.

  Si de altfel cei de pe Wallstreet au patit acelasi lucru si cu Microsoft. Era o perioada cand crescuse f mult, asemanator Apple, dar la un moment s-a ajuns la saturatie, produse noi nu au mai fost scoase si atunci si pretul actiunilor a scazut drastic si astfel multi si-au luat-o peste bot.

 • Mihai

  @seby tu te auzi ce debitezi? JB nu are nici un efect pozitiv asupra actiunilor. Daca Apple incurajeaza JB incurajeaza si pirateria si isi faulteaza singura App-store-ul si le scad veniturile… Da stiu sunt unii care fac jb pentru alte chestii dar 80% din cei care au JB il au numai pentru aplicatii piratate

 • AllexChyu

  Seby, intai sa in-vatam sa scrie-m corect si dupa aia sa analiz-am bursa !

 • amirite

  Orice minune tine 3 zile.

 • liviu

  Actiunile apple nu au acoperire reala pe piata , preturile sunt mult umflate fata de reala valoare a produsului vandut.
  Desi sunt in prabusire libera , veniturile companiei raman in continuare nesimtit de mari , asta din cauza adaosului mare pt produsul final vandut pe pata. Fiind un produs de top , pretul “de imagine” este f mare , au de unde sa deapretul inapoi.
  Realitatea este alta : preturile umflate pentru produsele prezente pe piata nu garanteaza o asezare sanatoasa de-a lungul anilor la bursa americana. De aceea apple injecteaza sume cumplit de mari pt amagirea pietii , lupta ptimagine este totul . La fel de prostesti ca procesele unde apple inventeza vorbitul la telefon si iconitele patrate cu colturi rotunjite. Oricum ar fi , chiar daca e vb de “prosteala pe fata” produsele apple au un hardware si software acceptabil si stabil , spre deosebire de concurenta .

 • Pingback: Apple isi recastiga titlul de "cea mai valoroasa companie de pe glob" | iDevice.ro()