Samsung cere companiei Apple sa ii furnizeze codul sursa al iOS 6

  Razboiul legal dintre Samsung si Apple a continuat astazi cu o cerere facuta de catre coreeni in fata unei instante din Coreea de Sud. Avocatii celor de la Samsung au cerut unei instante de judecata sa oblige Apple sa le furnizeze codul sursa pentru iOS 6. Avocatii Samsung sustin ca Apple incalca o tehnologie care permite posesorilor de smartphone-uri sa actualizeze informatii de pe un ecran facand un swipe in partea superioara a dispozitivului, iar codul sursa al iOS 6 i-ar ajuta sa dovedeasca acest lucru.

Samsung Electronics claimed Friday it should be able to access Apple’s software source code to confirm whether or not its technology patents were infringed upon in the latest i0S 6 operating system powering iPhones and iPads. Samsung’s legal representatives argued Thursday that it would be impossible to confirm whether its patent has been infringed on or not without Apple providing the source code. “It doesn’t’ make any sense. Samsung is saying that we should give up protecting our most important data,’’ court officials recalled Apple lawyers as saying.

  Avocatii celor de la Apple au refuzat sa ofere acces la codul sursa al iOS 6 si au reclamat ca aceasta cerere este anormala, codul sursa fiind extrem de important pentru americani. Google si Motorola au cerut acelasi lucru de la instantele de judecata, nu li s-au indeplinit cererile si probabil nu se va intampla o minune in Coreea de Sud. iOS-ul este inchis pentru ca Apple isi pastreaza ascunse secretele tehnologice in baza carora face dispozitive atat de bune, iar daca Samsung va obtine acces la ele, exista sanse mari sa le copieze.