Prima Pagina Apple 800.000 de actiuni Apple au fost vandute vineri in ceea ce pare...

800.000 de actiuni Apple au fost vandute vineri in ceea ce pare a fi un atac premeditat asupra companiei

  Multi analisti au incercat sa explice de ce pretul actiunilor Apple a scazut extrem de mult dupa anuntarea unor rezultate financiare bune pentru companie, si o posibila explicatie ar putea sta in diagrama de mai sus. Ea a fost generata de un software care monitorizeaza bursa americana si evidentiaza faptul ca 800.000 de actiuni ale Apple, care valoreaza peste 300 de milioane  dedolari, au fost vandute in doar 17 secunde pe bursa americana. Un analist al Fortune sustine ca totul ar fi un atac premeditat, actiunile fiind vandute de catre un software, aceasta fiind, aparent, singura explicatie pentru o vanzare atat de rapida.

  Vanzarea atat de multor actiuni a generat instabilitate pe bursa, pretul actiunilor Apple a fost afectat, insa de aici incolo ramane ca fiecare sa creada ce vrea. Unii spun ca actiunile Apple ar avea un pret supraevaluat, altii spun ca Apple este pe moarte, insa in final totul ar putea fi doar un joc speculativ si cateva atacuri bine gandite impotriva Apple.

 • Cristi@

  Paranoia se instaleaza deja! Cineva si-a vandut actiunile pe baza pretului maximal oferit in momentul respectiv. Oricat de bune ar fi rezultatele financiare, trendul pretului actiunilor se mentine pe o panta descendenta. Cine le-a vandut a iesit in castig asa decat sa astepte sa primeasca partea lui din profit.

 • Seby

  sa fim seriosi , apple nu e pe moarte (nu se stie ce se intampla daca o tine tot asa cu esecurile lor din ultima vreme) , dar faptu ca este supraevaluat e cat se poate de adevarat.
  cei care aveau capu pe umeri au stiut exact cand sa vanda actiunile si sa profite la maxim de ele

 • Bogdan

  Cine sunteti? People!!! Oamenii bat recorduri dupa recorduri, au 30% din capitalizarea bursiera in conturi, au h produse, deschid din ce in ce mai multe magazine, investesc in R&D, vor sa fie prezenti cat mai mult si prin China.(vezi discutia lui Tim cu oficialii chinezi). Au super produse. Vreti sa faca cartofi prajiti? WTF?!?!? Nu mai comentari inutil.

 • e un fenomen dubios…avand in vedere ca apple are profitul anual aprox 42miliarde…iar google are cifra de afaceri pe la 50 miliarde (profit cam la 10)..una scade vertiginos..alta creste constant. Ramane de vazut ce miscari vor mai fi si se limpezesc apele..pana la urma..probabil ca ar fi normal ca apple sa valoreze la bursa de cateva ori fata de google, avand in vedere ca asseturile + cash disponibil se invart pe la 210 miliarde..deci aproape cat valoarea bursiera a google.

 • Amfetamin

  Le-au cumpărat cei de la Samsung 🙂

 • Lucian D.

  De la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut, Apple a început răscumpărarea acțiunilor proprii de pe piață… (căutați pe google :P) cam tot de atunci a început sa scadă valoarea lor, ca doar nu or fi idioți sa plătească 700$ pe acțiune (sau mai mult) cât era în perioada aia… Probabil Apple dorește sa nu mai fie listata la bursa în câțiva ani… sau numărul de acțiuni sa fie foarte mic… Oricum, zarurile au fost aruncate! Eu sper doar la ce-i mai bun de la ei, în rest e treaba lor ce fac!

 • claudiu

  gogosi afumate mai Amfetamin…

 • Gabyy

  Ar vrea ei sa moara apple ce nar da cred ca si-ar vinde si propria mama daca ar muri apple ii urasc ambulantii astia

 • liviu

  Apple a murit odata cu SJ si spun asta cu regret , desi am trei idece-uri in casa.
  De ani buni aceeasi poveste , astept “ceva nou” de multa vreme insa primeesc numai gafe gen apple maps.
  Poate mai angajeaza si ei pe cineva care le-ar mai da un pic de speranta si imaginatie nu numai carcasei externe , daR si IOS-ului…
  Cat despre android inca nu sunt pregatit sa incerc.