Tutorial: Jailbreak iPhone 3GS si iPhone 4 pe iOS 6.1 folosind redsn0w 0.9.15 beta 3(Windows Mac)

  iOS 6.1 a fost oficial lansat aseara, si deja stim ca la sfarsitul saptamanii ar urma sa avem disponibila o solutie de untethered jailbreak, insa pentru cei care doresc sa faca tethered jailbreak acum, exista un tutorial. Nu stiu daca solutia de untethered jailbreak va putea fi aplicata peste cel facut acum, sau daca va exista un patch care va transforma tethered jailbreak-ul intr-unul untethered, deci s-ar putea sa existe posibilitatea ca voi sa fiti obligati sa faceti un restore. Puteti astepta pana duminica pentru a va scuti de o bataie de cap in plus, insa alegerea este a voastra.

  redsn0w 0.9.15 beta 3 face jailbreak pentru :

  • iPhone 3GS – tethered;
  • iPhone 4 – tethered;
  • iPod Touch 4G – tethered.

  Un tethered jailbreak inseamna ca de fiecare data cand reporniti terminalul va trebui sa o faceti folosind un calculator.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.15 beta 3 de aici.

Descarcati iOS 6.1 de aici.

Descarcati iOS 6 de aici.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Daca nu urmati pasul corect nu veti putea porni terminalul tethered. Pe OS X Mountain Lion trebuie sa aveti dezactivat sistemul Gatekeeper din meniul de setari al OS X, iar executabilul redsn0w il deschideti chiar daca OS X va avertizeaza sa nu o faceti.

Pasul 3

Din meniul principal al redsn0w navigati catre Extras>Select IPSW si incarcati ipsw-ul iOS 6 descarcat la Pasul 1. Dupa incarcare apasati butonul back pana reveniti in meniul principal al redsn0w, unde veti apasa butonul jailbreak. Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Jailbreak, si Next iar redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode.

Pasul 4

Dupa ce va implementa cateva exploit-uri, redsn0w va afisa un ecran in care va pune la dispozitie cateva optiuni. Trebuie sa bifati Cydia pentru a o instala, iar daca doriti puteti instala custom bundle-uri, puteti adauga tichete de activare si puteti deactiva un iPhone care are deja jailbreak. Alegeti optiunea dorita, apasati Next si redsn0w va incepe sa faca jailbreak

Pasul 4

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aveti un tethered jailbreak, asta numai daca nu posedati un iPhone 3GS cu bootrom vechi. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si putea utiliza iOS-ul. Cydia nu este afisata pe ecran decat dupa ce bootati tethered.

Pasul 5

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 6

Daca nu ati inchis redsn0w atunci apasati butonul Back pentru a reveni la meniul Jailbreak & Extras, unde veti alege optiunea Extras. Daca va este afisata o erore referitoare la missing keys, selectati din nou ipsw-ul pentru iOS 6 in redsn0w inainte de a folosi functia Just Boot.

Pasul 8

Din acelasi meniu apasat butonul Just Boot iar redsn0w va porni terminalul tethered si veti putea utiliza dispozitivul fara nici cea mai mica problema.

Dupa ce terminalul porneste, el ar trebui sa fie deja activat de catre redsn0w. Cydia va fi vizibila in Springboard abia dupa ce porniti terminalul tethered.