Apple isi obliga partenerii sa achizitioneze tablete iPad 4 pentru a putea comercializa si tablete iPad Mini

  iPad Mini se dovedeste a fi un produs extrem de popular, Apple avand probleme in a acoperi cererea de pe piata, insa in spatele povestii de succes se ascunde o poveste nu foarte frumoasa. Conform celor de la Digitimes, Apple obliga partenerii sa cumpere tablete iPad 4 daca doresc sa vanda si tablete iPad Mini, cerinta fiind obligatorie atat pentru operatorii de telefonie mobila, cat si pentru retaileri. Practic un partener Apple trebuie intai sa cumpere tablete iPad 4 de la Apple pentru a putea achizitiona si tablete iPad Mini, iar in ofera sa trebuie sa includa ambele produse.

Although the iPad mini enjoys better demand, channel retailers and the telecom carriers are not allowed to place orders directly for the device, the sources claimed. Clients must first place orders for the iPad 4 before they can purhase the iPad mini, the sources added.

  In general Apple isi obliga partenerii sa respecte diverse cerinte neobisnuite pentru alte companii si aceasta este doar o noua dovada a faptului ca Apple controleaza foarte strict felul in care sunt distribuite produsele sale si forteaza vanzarea unor produse care nu mai sunt populare.