Prima Pagina Noutati NailDisplay – in viitor am putea folosi ecrane care sa nu permita...

NailDisplay – in viitor am putea folosi ecrane care sa nu permita degetelor sa acopere ecranele tactile

  Una dintre principalele probleme ale touchscreen-urilor sta in faptul ca degetele noastre acopera ecranul in momentul in care apasam o anumita portiune a sa, iar problema ar putea fi rezolvata destul de usor in viitor. Daca va uitati la imaginea de mai sus, veti observa ca ecranele OLED pot fi utilizate pentru a prelua imaginile din touchscreen si pentru a le afisa peste degetele noastre atunci cand atingem ecranul. Dispozitivul din imagine a fost dezvoltat la o universitate din Taipei, taiwan, iar ei considera ca principala sa utilitate ar fi in cazul ecranelor flexibile.

  NailDisplay este numele dispozitivului, el are un ecran de 94 x 64 pixeli si desigur ca se sincronizeaza cu touchscreen-ul smartphone-ului cu care este utilizat. Dispozitivul poate functiona atat cu touchscreen-uri, cat si cu dispozitive care nu au ecrane, iar desi demonstratia este facuta prin afisarea tastelor apasate pe o tastatura, acelasi lucru poate fi teoretic utilizat in jocuri sau alte aplicatii. Nu stiu cat de utila este o asemenea tehnologie pentru utilizatori, insa in viitor ea ar putea fi utilizata pentru a afisa imagini de pe mai multe dispozitive, sau pentru a permite utilizatorilor sa controleze software folodindu-si doar ochii.

 • Bogdan G

  Ce porcarie.

 • ss33

  nu cred ca se va impune pe piata … mie imi place smartphoneul pentru ca 1) e telefon 2) e ceas 3) e internet 4) e mp3 player etc etc … toate in acelasi aparat. cand mi-am luat smartphone am renuntat la o multime de alte aparate …de ce as vrea sa car dupa mine o unghie cu lcd pentru a tasta ceva ce pot tasta si fara? e un aparat in plus … stylusurile nu prea se mai vand din fix acest motiv … de ce as mai cara ceva dupa mine? ma rog e opinia mea..

 • Radu

  Inutilitate maxima…

 • claudiu91

  @Bogdan G asta a fost primul cuvant care mi-a trecut prin minte:))) PORCARIE

 • Căluian Rareș

  Imi face sila! Penibil maxim!

 • DB

  Si la ce folosește?…

 • Caribbean

  La lucrarea de licenta a unor studenti