Guvernul american poate accesa datele utilizatorilor iCloud fara mandat judecatoresc

  In ultimii ani serviciile de tip cloud au devenit extrem de populare, multe companii IT recomandand propriilor clienti sa isi conecteze produsele la serviciile de acest gen si sa stocheze informatii in ele. Apple, Amazon, Microsoft, Google si alte mari companii IT au servicii de tip cloud, cu serverele principale bazate in SUA, iar marea problema este ca legislatia americana permite guvernului sa acceseze informatiile din ele fara a avea un mandat judecatoresc. O lege americana promulgata in 2008 permite FBI, CIA sau NSA sa acceseze orice informatii electronice stocate de catre cetatenii statelor straine in SUA, fara sa aiba mandat si fara ca aceasta verificare sa aiba la baza o amenintare directa la adresa securitatii nationale a SUA.

Amendments to the Foreign Intelligence Surveillance Act, known as FISA, allow US government agencies open access to any electronic information stored by non-American citizens by US-based companies. Quietly introduced during the dying days of President George W Bush’s administration in 2008, the amendments were renewed over Christmas 2012.  Significantly, bodies such as the National Security Agency, the FBI and the CIA can gain access to any information that potentially concerns US foreign policy for purely political reasons – with no need for any suspicion that national security is at stake – meaning that religious groups, campaigning organisations and journalists could be targeted.

  Practic agentiile federale americane va pot accesa informatiile din iCloud, Google Drive, Dropbox, etc, la discretie si pot afla rapid orice doresc. Avand 250 de milioane  de utilizatori, iCloud este unul dintre cele mai mari servicii de acest gen si Apple nu poate sa faca prea multe pentru a isi apara utilizatorii, insa nu prea cred ca are vreo intentie sa se lupte cu guvernul federal, din moment ce oamenii din conducerea sa au relatii stranse cu cei care conduc SUA. Desigur ca era cat se poate de logic faptul ca informatiile stocate in cloud pot fi accesate de autoritati, acum ramane doar sa va impacati cu ideea.

8 COMENTARII

  1. nu am uitat de Carrier IQ si scandalul apple + sa votat in usa ca e ilegal sa faci jailbreak , etc .. nu e prea bine sa stii ce programe de urmarire au ei prin IOS! .

  2. Practic pe tine ca utilizator nu te afecteaza cu absolut nimic. Da, daca esti pedofil si ti poze in cloud, daca esti traficant de droguri si faci cu iphone o poza cu sacii de heroina si uiti ca ai icloud si poza se duce in servere, cand vezi fi prins for folosi ca probe tot ce ai tu in icloud.

  3. Inca mai sunt discutii ca Big Brother ne vegheaza?!? ma gandeam ca s-a inchis subiectul; tehnologia permite urmarirea echipamentelor net,gsm, camera foto/video/ etc.si prin urmare se folosesc de ea fara vre-un acord din partea utilizatorului. Simplu nu?

  4. daca sunt cetatean american e ok , dar nu cred ca e ok cat timp nu am treaba cu america si legile lor de tot rasu……oricum eu nu folosesc icold
    ati observat ca apple nu mai e in top 20 cand vine vorba de privacy? cum s-a inmultit numaru de utilizatori cum au atacat baieti rai 🙂