Numele lui Steve Jobs pare sa fi fost inregistrat ca marca pentru o linie vestimentara din Turcia

  Steve Jobs este un nume recunoscut global de zeci sau poate chiar sute de milioane de oameni, iar un om de afaceri din Turcia incearca sa beneficieze de notorietatea fostului CEO Apple pentru a isi promova o linie vestimentara. Oficiul pentru brevete de inventie si marci din Turcia pare sa fi inregistrat ca marca, unui om de afaceri local, numele lui Steve Jobs, persoana dorind sa promoveze international o linie vestimentara. Turcul sustine ca denumirea este atat de cunoscuta incat ar atrage extrem de multi clienti, iar membrii oficiului pentru brevete de inventie si marci par sa fi considerat ca numele lui Steve Jobs poate fi brevetat de oricine.

Opening overseas with this name will be an advantage for us considering that we will be mainly exporting. We think that Steve Jobs is a worldwide known brand that will never be forgotten. It is also obvious that it will facilitate our work on overseas advertisements of our products.

  Marca pare sa fi fost inregistrata si protejata incepand cu luna octombrie a anului 2011, da exact cea in care Steve Jobs a decedat, insa deocamdata nu am vazut vreo tentativa de promovare a acestei linii vestimentare. E putin probabil ca avocatii Apple sa lase lucrurile asa, mai ales ca presedintele turc a fost deschis la negocieri cu americanii si este posibil ca Apple sa aiba o interventie ferma pentru a proteja amintirea celui care a fondat-o.