Star Taxi – cum comand rapid un taxi folosind doar un iPhone

  Locuind in cateva orase mari ale tarii, am avut mai mereu nevoie de un taxi pentru a ma deplasa in diverse zone ale respectivelor orase si nu de putine ori mi-a fost greu sa gasesc exact ceea ce cautam. Fie nu aveam instalata o aplicatie cu numerele firmelor de taxi, fie o aveam instalata si 90% dintre numere erau deconectate, indiferent care era situatia, problema principala era ca gaseam greu un taxi chiar cand aveam nevoie mai mare. Calatorind in SUA am utilizat un serviciu extrem de interesant numit UBER care iti permite sa chemi un taxi la locatia ta folosind o aplicatie, sa il urmaresti pe harta si sa vezi cum ajunge la tine, iar plata sa o faci folosind un cont online si o carte de credit.

  Mi-am dorit ca in Romania sa fie implementate servicii asemanatoare si dorinta mi s-a indeplinit partial deocamdata, cei de la Star Taxi lansand o aplicatie pentru iPhone care te ajuta sa vezi pe harta toate taxi-urile disponibile in orasul in care te afli, te ajuta sa te localizezi pe harta si sa chemi un taxi fara a suna undeva. Nu ma intelegeti gresit, Star Taxi nu este prima aplicatie pentru iPhone care te ajuta sa chemi un taxi fara a suna la dispecerat, insa este prima aplicatie care iti afiseaza pe harta, cu localizare in timp real, toate taxi-urile disponibile in orasul tau si inainte de a face o comanda iti da posibilitatea de a alege ce masina chemi.

  Practic deschizi aplicatia, esti localizat automat prin GPS, dupa localizare apesi marele buton galben Comanda Taxi, mai scrii cateva detalii in legatura cu locatia, eventual specifici daca ai bagaje, daca doresti un sofer nefumator, daca ai animal de companie, etc, iar apoi iti va fi afisata o lista cu masinile care pot ajunge rapid la tine, incluzand aici timpul pe care il ai de asteptat. Daca nu doriti sa faceti direct o comanda, ci sa vedeti doar ce masini sunt in jurul vostru, exista optiunea Radar care va permite sa vizualizati toti taximetristii din preajma si timpul estimat pentru a ajunge la voi. La final va spun ca aplicatia are un meniu in care aflati: cate curse ati aflat si cate puncte ati acumulat facand acele curse, aflati care sunt adreselea voastre favorite, aveti o lista a tuturor comenzilor plasate, a soferilor utilizati pentru comenzi, etc. Desi aceasta facilitate nu este inca disponibila, in viitor Star Taxi va permite inclusiv plata folosind un card bancar, iar eu unul abia astept sa vad aceasta optiune implementata.

  Ca sa fiu sincer nu credeam ca o sa vad prea curand in Romania un sistem de acest gen si ma bucur ca o companie precum Star Taxi si-a facut curajul sa convinga soferii de taxi-uri ca el merita incercat in tara noastra. Spre deosebire de sistemul utilizat de mine in SUA, Star Taxi nu iti permite inca sa platesti folosind un card bancar si un sistem online de plata, insa in aplicatie iti afiseaza un istoric al calatoriilor tale si in viitor va exista plata prin SMS. Star Taxi este deocamdata disponibil in Bucuresti si Brasov, se va extinde in curand si in alte orase din tara, urmantoarele probabil fiind Cluj, Timisoara si Iasi, iar eu cred ca aceasta este o foarte buna metoda de a disciplina si a organiza firme de taxi-uri care functioneaza dupa reguli stiute numai de ele.

  Aplicatia Star Taxi este disponibila gratuit in App Store, functioneaza nativ doar pe iPhone/iPod Touch. In cursul acestei luni aplicatia a fost actualizata si va ofera posibilitatea de a alege limba in care doriti sa o utilizati (romana, engleza si bulgara fiind disponibile), functioneaza mai bine, si are un meniu lateral nou care va ofera acces mai usor la functiile sale. Va recomand sa incercati aplicatia Star Taxi, deoarece ea va ofera acces la de 10 ori mai multe taxi-uri decat orice alta firma de taxi din Bucuresti si va ajuta sa ajungeti rapid unde aveti nevoie.

Pretul initial:
Numele:
Star Taxi

Gratuit

s





Developer: ASCEND NETSOLUTI…
Categoria: Lifestyle


Descriere: Disponibila in Bucuresti si Brasov.

Comanda taxi in cateva secunde, direct din aplicatie, gratuit.
Spune adio convorbirilor telefonice cu operatorii, asteptand confirmarea comenzii. Renunta la a mai iesi …


Dimensiunea aplicatiei este: 5.2 Mb


Misiunea Star Taxi este de a transforma radical experienta unei comenzi taxi. Ne dorim sa o facem mult mai simpla, mai accesibila si cu cat mai putin timp pierdut din partea clientului.

  • A gasi cel mai apropiat taxi disponibil este o parte importanta din aceasta experienta.
  • A putea comanda un taxi de la orice firma printr-o singura comanda inseamna ca ai acces la 12.000 taxiuri in Bucuresti, in loc de maxim 1.500 cat are cea mai mare firma, daca ai suna la ei.
  • A face comanda apasand doar doua butoane este absolut esential.
  • A vedea soferul cum vine pe harta spre tine este interactiv.
  • A comunica prin chat cu soferul este util: stii exact cand ajunge, nu mai stai in ploaie asteptandu-l.
  • A putea naviga pe internet gratuit, prin wi-fi, in timpul calatoriei cu taxiul, este binevenit.
  • A da comentarii soferului la sfarsitul cursei, vizibile tuturor, va imbunatati calitatea serviciului pentru toti.
  • A comanda din nou la adresele favorite este chiar mai simplu – apesi un singur buton.

In prezent exista inca telefoanele la compania de taxi dar ele implica multe experiente neplacute:

  • asteptarea unui raspuns,
  • realizarea faptului ca nu e nimeni la celalalt capat,
  • sunat la alt dispecerat,
  • confirmat adresa si numele de 2 ori,
  • asteptarea unei confirmari pe o melodie sinistra,