Apple si Samsung au incasat 103% din profitul producatorilor de telefoane mobile in 2012

  In anul 2012, Apple si Samsung au castigat extrem de multi bani din vanzarea de telefoane mobile, iar un studiu facut de catre o agentie americana releva faptul ca ambele companii au incasat 103% din profitul intregii industrii a producatorilor de telefoane mobile. Cifra pare, la o prima vedere, imposibila, insa ea este posibila din cauza faptului ca Nokia, Motorola si Sony au inregistrat pierderi, HTC fiind a treia companie care a avut profit de 1%, Blackberry si LG reusind sa isi acopere doar costurile de productie, fara a face profit.

Apple took a commanding 69 percent of handset profits last year, more than doubling the next closest company, Samsung, which accounted for 34 percent. Together, that gave the two companies more than 100 percent of the industry’s profits, according to research released on Wednesday by Canaccord Genuity.

  Apple a incasat 69% din profit, Samsung 34%, iar cei de la HTC doar 1%, iar in mare vorbim despre zeci de miliarde de dolari care au ramas in conturile companiilor. Pentru o industrie care vinde sute de milioane de telefoane mobile anual, cifrele releva faptul ca produsele premium se vand cel mai bine, desi au preturi foarte mari, iar produsele mid/low-end nu sunt profitabile, desi costurile de productie sunt mult mai mici, iar preturile sunt pe masura. Sunt sigur ca Apple ar putea scoate profit bun si dintr-un iPhone ieftin, insa nu s-ar compara cu cel obtinut acum.

9 COMENTARII

  1. cifra este imposibila oricum – se vorbeste de profit nu de profit + pierderi. avand insa in vedere sursa articolului orice este posibil la ei .

  2. :))…ce treaba are profitul cu pierderea?…daca o companie are pierderi…nu intra la profit si gata…nu o calculezi…103% e imposobil…nu doar pare…ce logica :))

  3. Se numeste profit negativ sau crestere pe minus, pt cei ce se rezuma la aritmetica, economia este ceva mai luxurianta.

  4. @Delirium

    Este vorba de o statitistica despre procentele de profit ale fiecarei firme – profitul industriei nu poate fi definit altfel decat 100%. Cine are pierderi nu intra in calcul.