Prima Pagina accesorii iTunes Store si accesoriile Apple genereaza incasari mai mari decat majoritatea producatorilor...

iTunes Store si accesoriile Apple genereaza incasari mai mari decat majoritatea producatorilor de telefoane mobile

1

  Apple si Samsung au incasat aproape tot profitul producatorilor de telefoane mobile anul trecut, insa povestea din spatele tragediei este mult mai mare. Desi pare greu de crezut, iTunes Store-ul si accesoriile Apple genereaza incasari mai mari decat majoritatea producatorilor de telefoane mobile, singura exceptie fiind Samsung. Daca va uitati la imaginea de mai sus, veti observa ca aceste segmente ale business-ului Apple au generat in 2012 aproape 6 miliarde de dolari in Q4 2012 si peste 5 miliarde de dolari in Q2/Q3, suma fiind mai mare decat incasarile generate de vanzarea telefoanelor mobile produse de Nokia(doar Q4), Motorola, Sony, LG, RIM sau HTC.

  Desigur ca nu vorbim despre incasarile cumulate ale tuturor producatorilor, ci despre o comparatie separata si ceea ce a realizat Apple este impresionand, mai ales ca in fiecare trimestru fiscal a reusit sa obtina mai multi bani decat 5 dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile, compania Nokia fiind depasita abia in Q4 2012. Avand in vedere ca Apple produce mai multi bani, decat majoritatea producatorilor de telefoane mobile, doar cu accesorii si un magazin online, foarte popular ce-i drept, este destul de clar ca la un moment dat companiile acestea vor trebui sa ia niste masuri drastice pentru a isi creste vanzarile.