evasi0n – solutia de jailbreak care evita masurile de siguranta implementate de catre Apple in iOS 6.1

  evasi0n este, dupa cum era de asteptat, o solutie de jailbreak descarcata de milioane de posesori de iDevice-uri care au asteptat aproape 6 luni de zile lansarea ei. Desi a fost nevoie de atat timp pentru dezvoltarea ei, solutia este una extrem de complexa si a fost construita evitand masurile de securitate impuse de catre Apple in iOS, numele fiind extrem de bine ales. In loc sa inlature tot ceea ce a gandit Apple pentru a impiedica efectuarea unui jailbreak, hackerii au gasit metode de a evita toate acele obstacole si astfel acum toti putem face jailbreak iDevice-urilor.

Evasi0n begins by running libimobiledevice, a program that substitutes for iTunes to communicate with iOS devices via the same protocol as Apple’s program. Using that tool, Evasi0n exploits a bug in iOS’s mobile backup system to gain access to certain settings that it normally shouldn’t be able to access, namely a file that indicates the device’s time zone.

  Intr-un articol al Forbes, planetbeing vorbeste despre modul in care a fost dezvoltata solutia de jailbreak, intr-un alt articol aveti totul explicat cu ceva mai multe detalii despre executie, insa va recomand sa le cititi doar daca sunteti intr-adevar interesati si ati mai lucrat cu iOS-ul.