In ciuda rezultatelor “slabe”, in Q4 2012 Apple pe locul 1 in topul celor mai profitabile companii din SUA

  Daca este sa le dam crezare analistilor americani, atunci compania Apple mai are putin si isi inchide portile, deoarece cele peste 50 de miliarde de dolari in venituri si cele peste 13 miliarde in profit reprezinta un semn clar de faliment. Pentru cei care nu au probleme in a citi cifrele si vad 13 miliarde profit ca un semn de “sanatate” al unei companii, am o veste si mai interesanta, deorece Apple s-a clasat pe primul loc in topul celor mai profitabile companii din SUA, intrecand chiar si gigantii Exxon Mobile, Chevron sau chiar Pfizer.

  Profitul companiei Apple a fost cu cel putin 3 miliarde de dolari mai mare decat cel al celei mai apropiate companii si desi nu vorbim despre cel mai mare profit inregistrat de catre o companie in istoria globului, Apple o duce extrem de bine. Desigur ca analistii care tin cu dintii de job-uri si fac previziuni proaste vor spune ca Apple e pe moarte, insa intr-un final toti vor intelege ca nu poti pacali lumea de prea multe ori. Probabil pentru unii Apple se afla pe un trend ascendent si daca am intoarce lumea “cu susul in jos”, am vedea ca a genera profit tot mai mare reprezinta un lucru rau care te duce la faliment, insa partea buna este ca pe lumea aceasta exista si oameni care gandesc.

9 COMENTARII

  1. Daca tot au asa mare profit cum se zice in articolul asta, ar face bine sa investeasca o parte din bani intr-un design sau un refresh al iOS-ului … ca nu au schimbat mai nimic la interfatza inca din 2007 de cand l-au lansat … au mai adaugat un rand de icoane o data cu lansarea iPhone 5 si cam atat 🙂

  2. @Mostwnted…dar cand ceva merge bine trebuie sa schimbi neaparat? Nici macar nevasta nu se schimba din plictiseala….dapoi o strategie care aduce cel mai mare profit din lume?
    Poate cand ajunge pe locul 2…3…. sau dupa Samsung, Sony, Google, etc…atunci ar fi recomandat sa faca schimbari radicale. Pana atunci e ok asa, putin cate putin la modificari!

  3. @Vasi UI-ul nu are legatura cu performanta … probabil ca cei care intra acu in lumea apple sau sunt de putin timp intrati inca sunt incantati …. dar poate unii utilizatori de peste 3 ani de zile s-au plictisit de interfata monotona a iOS-ului

  4. Sa schimbe interfata hmmmm…de ce sa riste sa isi piarda fanii ca vor cativa widgeturi cu nyancat in springboard ? (Exista Dashboard X dar are ogramada de bug-uri)