Prima Pagina Apple Apple, Microsoft si alte companii IT importante sunt investigate de Parlamentul Australian...

Apple, Microsoft si alte companii IT importante sunt investigate de Parlamentul Australian din cauza preturilor propriilor produse

13

 

  Daca ati cumparat dispozitive electronice in ultimii ani si ati comparat preturile din Romania cu cele din SUA, ati observat ca noi platim mult mai mult decat americanii pe respectivele produse. Acelasi lucru se intampla in intreaga Europa, sau in Australia, iar acum Parlamentul australian si-a facut curajul de a intreba marile companii IT de ce exista o discrepanta atat de mare intre preturile pentru americani si preturile pentru australieni, in cazul de fata.

  Anul trecut Apple si Microsoft au oferit informatii parlamentarilor australieni in legatura cu acest caz, cei de la Microsoft afirmand ca taxele din Australia, costurile de transport, salariile si chiria fiind principalele motive pentru discrepanta dintre preturi. De la oferirea acestor informatii, niciuna dintre companiile investigate nu a mai cooperat cu Parlamentul australian, iar daca ele nu vor da curs acestei ultime cereri, vor putea fi sanctionate din punct de vedere legal.

  Aceasta este prima oara cand demnitarii unei tari investigheaza problema discrepantei preturilor, iar daca mai multe guverne vor avea curajul sa faca acelasi lucru, marile companii ar putea fi obligate sa isi ajusteze preturile.