Apple ar genera profit de 1 miliard de dolari anual prin setarea Google Search ca si motor de cautare predefinit al Safari

  Desi relatiile dintre Google si Apple sunt tensionate, cele doua companii au cateva acorduri incheiate, unul dintre ele aducand profit de aproximativ 1 miliard de dolari anual pentru cei din Cupertino. Banii sunt primiti in baza pozitionarii Google Search ca si motor de cautare predefinit al Safari, aceast acord oferind celor de la Google un mare avantaj in fata competitorilor direct, deoarece cautarile facute in Safari sunt directionate spre Google, daca utilizatorii nu modifica setarile browserului.

  O buna parte din profitul Google generat de terminalele mobile vine de pe iDevice-uri, iar acordul este unul extrem de important pentru ambele companii. Apple le ofera utilizatorilor ceea ce ei au nevoie, Google obtine trafic enorm prin motorul sau de cautare si desigur ca genereaza foarte multi bani din reclamele publicate pe website-ul sau. Aceasta nu este prima oara cand auzim ca Apple ar castiga foarte multi bani de pe urma celor de la Google si cu siguranta nu va fi ultima.

1 COMENTARIU