Prima Pagina Apple Lansarea unui iPhone ieftin ar putea afecta brandul Apple

Lansarea unui iPhone ieftin ar putea afecta brandul Apple

  Apple s-a pozitionat pe piata ca o companie care vinde produse premium, pretul iDevice-urilor sugerand acest lucru pentru orice persoana interesata sa le cumpere. Zvonurile privind lansarea unui iPhone ieftin, aduc in discutie posibilul impact pe care l-ar putea avea asupra brandului Apple acest dispozitiv, compania avand reputatia de a vinde telefoane scumpe, dar bune din punct de vedere calitativ. In primul rand, Apple ar obtine un profit de doar 70$ la vanzarea unui iPhone ieftin cu un pret situat intre 250$ – 300$, profitul reprezentand doar un sfert din cei 285$ castigati acum de catre Apple la vanzarea fiecarui iPhone 5.

The high-end smartphone market is finite, and iPhone’s extraordinary success is driving it very quickly toward saturation, in our view. However, we believe the company would be much better served by continuing to focus on capturing and maintaining share of the most profitable customers in the world rather than moving down market, even if it means sacrificing unit and revenue growth.

  In al doilea rand, brandul Apple ar risca sa se dilueze, transformandu-se dintr-unul premium, intr-unul al produselor accesibile. Pe termen lung, schimbarea perceptiei utilizatorilor in legatura cu brandul Apple ar putea avea efecte negative, clientii dispusi sa plateasca 700$ pe un iPhone 5 putand lua decizia de a achizitiona un iPhone ieftin in schimb, sau de a achizitiona un terminal al concurentei. Desi un iPhone ieftin ar putea creste semnificativ vanzarile de smartphone-uri Apple, problema este ca pe termen lung compania ar putea pierde mult mai mult.

 • Alex

  Bă nu neaparat pentru ca nu toți oameni își permit un iPhone scump

 • SorinTS

  Nici Rolls Roycenu a lasat stacheta , cine nu isi permite , sa fie sanatos , sa cumpere de la plasticari .

 • Cristi

  Apple ar putea pierde la profitul telefonului, dar ar putea castiga mult mai mult pe partea de AppStore, numarul terminalelor care-l acceseaza fiind probabil, mult mai mare. Pe de alta parte, ce-i rau sa ai si produse mai ieftine? Daca exista o droaie de androide ieftine, s3-ul nu se mai vinde? Ideea este sa pastrezi stacheta ridicata la produsul de baza si sa dai si alte variante. Daca ar iesi un Rolls mai ieftin, l-ai cumpara sau ai merge pe acelasi snobism?

 • Mihai

  Cand o sa se termine asta cu iphoneul ieftin ? Nu o sa existe asa ceva. A confirmat si apple de atatea ori. Aveti iphone 4 ieftin pe piata. Asa se zicea si de ipad mini ca o sa fie tableta ieftina si ati vazut cat de ieftina a fost.

 • crixalia

  Sau apare oftica la șmecheri, care au dat 3 salarii pe iphone și apoi își cumpără și vecinul, nu se mai poate lauda ca are el iphone și nu toți își permit. Pe sistemul celui de mai sus, ești boss cumperi iphone nai BMW și bani iei plastic.

 • Serban

  S-ar putea face asa ceva dar sub alt brand detiunt de Apple..ceea ce imi este greu sa imi dau seama numele acestuia. In concluzie sub numele Apple nu va exista asa ceva, da poate va exista iphone mini sau air cum a fost si in cazul macbook air sau ipad mini..dar aceste device’uri sunt non-premium?

 • Ionut

  Ce prostie sa crezi ca o vanzare mai mare te-ar afecta pe termen lung.Daca snobii n-ar mai vrea iphone pentru ca are si “saracul”,atunci oricum nu va avea alte variante ca si samsung au variante pentru “saraci”.Am pus ghilimele pentru ca mi se pare o ineptie sa crezi ca iphone au cei cu bani si samsung cei saraci.E plina romania te produse apple furate din afara,decodate cu gevey sau cu ecranul spart.Cei care au astfel de produse le considera “premium”? Hai sa fim seriosi…

 • Vali

  Un iPhone mai ieftine nu inseamna ca pierd in imagine.
  Apple a avut in portofoliu MacBook alaturi de MacBook Pro, are iMac si Mac Pro.
  Daca il prezinta ca ceva pentru tineri (culori multe, accesorii, etc) e posibil sa fie vazut ca un alt segment si sa nu piarda nimic ca imagine si Apple stie sa vanda

 • Serban

  Aici se face o paralela nu cum este imac pe langa macpro sau macbook air pe langa pro sau ipad mini pe langa ipad…ci la faptul ca s-ar reveni de unde s-a plecat…imac a devenit aluminiu unibody, iphone de la plastice a ajuns la sticla si acum la metal cu sticla. deci …

 • Ionut

  Sticla,aluminiu,finisaje…si 95% din cei cu iphone le tin in huse si carcase de 20 de lei made in china.E ca si cum ai avea tapiserie din piele la masina dar ii pui huse din targ sa nu uzezi pielea.

 • Serban

  Corect, dar ideea e sa poti alege ! Eu aleg sa il folosesc asa cum e din fabrica. Iar daca iphone va deveni ceva ce a fost acum 5 ani, voi renunta, la plastice cred ca Nokia si Htc sunt super ok, am si zis ca daca nu ar fii iphone 4/5 as merge pe HTC

 • mihai

  eee rahat moare brand-ul…si iPod shuffle ce e? nu e un iPod ieftin?

 • Serban

  E vezi? pana si cel ma ieftin idevice de la apple nu e facut din plastic ! Conteaza

 • Doc

  Din nou, tipic romanesc toți suntem specialiști in Brand Awareness! Cum sa fie un Bentley cu bord de plastic, pentru toți cocalarii? Premium, e premium! Si ai husa ca te doare la dos, pentru ca o sa-l vinzi la SH, o sa scrii ce e neatins, o sa-ti recuperezi minim jumătate din investiție și o sa rânjești fericit ca poți lua, nu o plasticarie, ci exact următoarea generație, ca sa înjuri Apple ca nu îți da voie sa faci un tweak pe Cydia! O sa comentezi aici! O sa te razbuni, ai sa lauzi Android, însă porți mereu un produs premium în buzunar!
  Disclaimer: nu este text pentru liceu!

 • Ionut

  Deci e o porcarie scoaterea unui iphone sub 450 euro pentru ca nu ar mai fi iphone. De ce mercedes nu scoate modele sub 20.000?. Pentru ca e un brand de prestigiu, asa se aplica si la telefoane : ”iPhone si celelalte”