Prima Pagina Apple iPhone 6 cu display de 4.8 inch ar putea ajunge pe piata...

iPhone 6 cu display de 4.8 inch ar putea ajunge pe piata abia in 2014

  Ieri Tim Cook nu a negat posibila lansare a unui iPhone cu ecran mai mare de 4 inch, iar analistii americani speculeaza ezitarea sa, afirmand ca acest produs ar putea fi lansat in luna iunie a anului viitor. Un analist al celor de la Jeffries sustine ca problemele in a produce suficient de multe ecrane pentru iPhone 6 si implementarea altor modificari substantiale ar fi la baza amanarii lansarii dispozitivului. Terminalul ar urma sa aiba un chip construit folosind un proces de fabricatie de 20nm, ar putea avea 4 sau 8 nuclee, ar putea avea un ecran IGZO de 4.8 inch, iar la final ramane un iOS imbunatatit pentru hardware si capabil in continuare sa concureze cu Android-ul.

We see three possible bottlenecks for the iPhone that could contribute to lower yields (and hence higher costs) and/or a delayed launch.

 •  App processor production at 20nm. Apple’s current iPhone app processor is on 32nm. For the iPhone 6 we think Apple will likely skip over 28nm and go to 20nm to facilitate adding more cores (4 or even 8). While TSMC is targeting a 2014 ramp in its 20nm production we think that issues like double patterning could make it a more complicated transition than the 28nm ramp, which had its own substantial ramp and yield issues.
 •  Display shifting from in-cell LCD to on-cell OLED or IGZO. We think in- cell is having difficulty ramping to 4.8”, which is making Apple look at switching to on-cell (a different integrated touchscreen technology) and OLED (despite Apple’s suppliers being well behind Samsung in their OLED capabilities) or IGZO.
 •  Revamped OS. We think Apple plans to re-architect iOS to utilize more cores and better compete with Samsung. Also, we believe the way iOS interoperates with iCloud, gestures controls, and advertising will be substantially upgraded.

  Separat de iPhone 6, iPhone 5S ar urma sa fie lansat in luna iunie a acestui an si pana acum majoritatea zvonurilor au indicat aceasta data ca fiind sigura. Avand in vedere ezitarea lui Tim Cook in a nega posibila existenta a iPhone 6 cu un ecran atat de mare, cred ca e suficient de clar faptul ca Apple testeaza macar un asemenea dispozitiv, iar daca experienta de utilizare va fi buna, el va ajunge intr-un final in mainile utilizatorilor.

 • Cristi

  4.5 sau 4.8 inch si o baterie mai buna e tot ce imi doresc. Iar pentru ultrasi, sper ca apple sa livreze odata cu terminalul si un curs de ping pong pentru incepatori.

 • Catamorariu

  Minim 4.5 vreau si eu. Daca vine abia la anul, nu mai rezist, imi iau de ziua mea un iphone 5 negru.

 • Sergiu

  Doamne ajuta

 • Adri

  Daca ipad ,macbook air,pro si imac sunt in 2 variante de dimensiuni ale ecranelor,poate ca va veni si vremea pt iphone ,ipod sa le avem si in versiune marita ,ca sa multumeasca si segmentul asta de clienti:))

 • Click

  Ce fac ei acum este sa obisnuiasca clientii cu ideea, astfel incat sa nu aiba probleme in vanzari in momentul in care o sa apara. La un moment dat si ultrasii, cum zicea @Cristi, vor accepta ideea ca un telefon poate sa aiba si 4.8″. Daca maine ar iesi un iphone de 4.8, multi ar fi socati si nu stiu cati ar cumpara, dar peste un an situatia va fi alta.

 • Mihai_rt

  Paleta de tenis, a um incep sa copieze d l samsung

 • Adri

  Cei care avem iphone ,am cumparat telefonul pt ios ,appstore,design,firma…sau alte criterii,preferandu-l in locul androidului,indiferent de dimensiunea ecranului.Pe de alta parte ,sunt clienti care au ales android ,unul dintre motive fiind ecranul mai mare.Ipad mini a dovedit,ca si celelalte produse Apple,mac book,imac,ca ideal ar fi 2 dimensiuni de display-uri pt a acoperi preferintele,necesitatile,clientilor.Personal cred ca ar fi ideal sa avem si iphone ,ipod in doua variante de ecrane ,gen 4 cu 4,8 inch

 • catamorariu

  Apple nici nu isi da seama cati clienti cumpara un smartphone pentru marimea ecranului…o sa aiba un soc atunci cand o sa vanda in nebunie iphone cu un ecran mai mare de 4. Ne va oferi si asta in viitor, dar asa e Apple, conservator si asta ne place la nebunie uneori.