Prima Pagina Noutati Ubuntu OS va fi dezvoltat si intr-o versiune pentru tablete

Ubuntu OS va fi dezvoltat si intr-o versiune pentru tablete

[youtube]http://youtu.be/kXWnMTm7We8[/youtube]

  Canonical a uimit multa lume prin anuntarea lansarii unui sistem de operare pentru smartphone-uri, iar acum uimeste din nou printr-un teaser care sugereaza lansarea unui sistem de operare dedicat tabletelor. Maine compania Canonical va anunta oficial, si probabil va prezenta, versiunea pentru tablete a Ubuntu OS, un sistem de operare foarte interesat si atractiv. Tableta Google Nexus 7 este dispozitivul de referinta in baza caruia Ubuntu OS este pregatit pentru tablete, iar in urmatorul an compania Canonical isi propune sa faca sistemul sau de operare universal, astfel incat sa functioneze pe orice fel de terminale mobile.

  Desi Ubuntu OS este interesant si cu siguranta va convinge cativa producatori sa dezvolte terminale mobile in baza sa, trebuie avut in vedere faptul ca piata tereminalelor mobile este dominata de catre iOS si Android OS, iar Microsoft a investit extrem de multi bani pentru a aduce Windows Phone-ul in atentia utilizatorilor. Canonical nu are puterea Microsoft, iar partenerii sai nu vor investi foarte multi bani intr-un sistem de operare nou, asa ca oricat de bun va fi Ubuntu OS, fara o strategie de promovare extrem de buna si fara o investitie corespunzatoare, sistemul de operare nu va avea succes.

 • Dev

  Ar fi prea fain sa avem terminale mobile care sa suporte “by default” mai multe sisteme de operare.

 • heroes

  super tare acest Os mai ales cand toata lumea stie ca ubuntu linux este facut pe platforma UNIX ca si Macintosh Os.ar arata bine ca sistem de operare pe multe din telefoanele care folosesc azi sistemul Android.ar putea fi o concurenta intre IOS,Ubuntu OS, Android si Windows Phone

 • Svart

  Daca shuttleworth o sa convinga cativa producatori sa isi echipeze terminalele cu ubuntu, vor fi vremuri grele pentru apple, google si microsoft. Deja versiunea de desktop prinde la tot mai multa lume, e superioara windowsului si os x ului, in opinia mea. Plus ca softurile sunt in covarsitoarea majoritate gratuite, fiind vorba de linux.

  Eu unul as renunta la ipad si la samsungul galaxy in favoarea unui telefon si a unei tablete ce ruleaza ububtu.

  Insa e drum lung pana acolo, si nu stiu daca celor de la canonical o sa le mearga. Sunt interese mari si bani muti in joc din partea marilor jucatori.

 • waat

  @heroes si android este pe platforma unix-like

 • @svart nu vad de ce nu le-ar merge. Sunt de multi ani pe piata cu Ubuntu si sunt foarte multi utilizatori care il folosesc. In cativa ani o sa fie un competitor serios si pentru Apple si pentru Samsung.

 • ionutZ

  O fi cat o fi de bun dar cred ca ar mai trebui lucrat la el. Nu imi plac deloc lag-urile alea

 • TzaCaNeL

  @ionutz: E inca in faza de testare. A rabdare ca mai e timp pana la lansare sa-si rezolve problemele.

 • Svart

  @ionica. Singurul motiv pentrubcare nu le-ar mergebar fi sa nu gaseasca producatori. Ar putea fi presiuni din partea google si microsoftbin sensul asta.
  Si da, nu este gata de lansare inca, e normal sa fie buguri si lag.

  Dar cum spuneam, experienta desktop e mult superioara windowsului, asemanatoare os x uui ca stabilitate si smoothness. Cu avantajul gratuitatii.

 • Pingback: Ubuntu pentru tablete a fost prezentat oficial de catre Canonical (Video) | iDevice.ro()