iOS 6 si mitul SHSH-urilor

  Am observat in ultima vreme foarte multe intrebari legate de SHSH-uri si de posibilitatea de a face downgrade de la iOS 6.1.x la versiuni inferioare ale iOS 6 sau chiar la iOS 5, si desi am relatat acum cateva luni detaliile schimbarilor facute de catre Apple, voi vorbin din nou despre tot. Pentru inceput va spun ca SHSH-urile sunt inutile incepand cu iOS 6 daca aveti un terminal lansat dupa iPhone 4, adica iPad 2, iPad 3, iPhone 4S, iPhone 5, iPad Mini, iPad 4, iPod Touch 5G. Pe niciunul dintre aceste terminale NU VETI PUTEA FACE downgrade de la iOS 6.1.x la iOS 6.x, sau versiuni inferioare, exceptie facand iPad 2 care permite acest lucru NUMAI in situatia in care aveti salvate SHSH-uri pentru iOS 5.x si iOS 4.x.

  Din pacate Dev Team nu a descoperit o metoda prin care sa faca SHSH-urile utile pe aceste terminale si in momentul de fata pare putin probabila descoperirea vreunei metode de a le face utilizabile. Apple a inceput sa blocheze semnarea versiunilor vechi ale iOS in aceeasi seara in care lanseaza o versiune noua, adica Apple a oprit semnarea de SHSH-uri pentru iOS 6.1 la doar o ora dupa lansarea iOS 6.1.2. Daca in trecut Apple nu facea acest lucru timp de cateva zile, acum actioneaza extrem de rapid si forteaza utilizatorii sa instaleze numai cea mai recenta versiune a iOS.

  Din pacate SHSH-urile, sau blob-urile salvate cu redsn0w, se dovedesc a fi inutile pentru cei care nu detin un iPhone 3GS sau un iPhone 4 si nu incercati sa faceti downgrade prin iTunes sau redsn0w altor dispozitive noi, deoarece nu veti reusi si s-ar putea sa fiti nevoiti sa faceti restore. In concluzie, SHSH-urile sunt inutile pe iOS 6.x daca detineti un iDevice lansat dupa iPhone 4.