Foxconn opreste angajarile, vanzarile iPhone 5 nu au vreo legatura cu asta

  Foxconn, una dintre cele mai mari companii din China, a oprit recent angajarile pana in luna martie si unii analisti au gasit un motiv nou de a da vina pe Apple si de a influenta negativ valoarea actiunilor companiei. Cei de la Financial Times sutin ca scaderea vanzarilor de terminale iPhone 5 ar fi stat la baza acestei restrictii privind noile angajari, insa realitatea este alta. Conform celor de la Foxconn, oprirea angajarilor are legatura cu faptul ca dupa sarbatorirea anului nou chinezesc s-au intors la lucru mai multi angajati decat in anii anteriori, iar compania nu are nevoie de mana de lucru noua.

Foxconn halted recruitment until the end of March after more employees returned from the Chinese New Year break than a year earlier, Bruce Liu, a spokesman for the Taipei-based company, said today in a phone interview. The decision wasn’t related to iPhone 5 production, he said.

  Zvonul publicat astazi a redus cu 2% valoarea actiunilor Apple si chiar daca informatia ar fi fost adevarata, e normal ca in perioada ianuarie – februarie vanzarile sa scada. Practic analistii cauta acum orice motiv pentru a ataca Apple si o informatie precum cea privind intrecerea Samsung in vanzari nu creste la fel de mult pretul actiunilor Apple, precum il scade o stire negativa. Tim Cook a afirmat ca actiunile partenerilor Apple nu trebuie legate in mod direct de compania pe care el o conduce, iar acesta este un bun exemplu in acest sens.