Steve Wozniak sustine ca Apple incepe sa isi piarda “factorul cool”

  Apple este, probabil, in momentul de fata singura companie de pe glob care are in spate o baza de fani indeajuns de mare, incat aproape orice produs ar scoate pe piata ar avea succes. Asta a ajutat Apple sa ajunga pe primul loc in topul celor mai profitabile companii IT de pe glob, a ajutat-o sa ajunga printre cele mai populare companii de pe glob, insa popularitatea sa nu va dura foarte mult in lipsa inovatiilor. Intr-un interviu dat celor de la Blooomberg, Steve Wozniak a afirmat ca Apple incepe sa isi piarda “factorul cool” si ca trebuie sa se concentreze pe produse non-premium, altfel risca sa piarda tot cea  castigat pana in prezent.

Companies such as Amazon.com Inc. and Google Inc. “all have great ideas, but sometimes you need a critical mass of loyal users that will instantly buy and go this direction,” Wozniak said in an interview at Bloomberg’s Berlin office this week. “Apple is really good at setting a standard with a new device. Apple still has its halo in that regard.” “We used to have these ads, I’m a Mac and I’m a PC, and the Mac was always the cool guy,” he said. “And ouch, it’s painful, because we kind of are losing that.”“Apple can keep engineers working so intently toward the right product, you don’t have to rush something out ahead of time,” he said.

  Apple este genul de companie care stabileste standarde in industria terminalelor mobile si nu numai, pana in prezent majoritatea competitorilor au fost nevoiti sa implementeze functii asemanatoare cu cele ale iDevice-urilor pentru a ramane competitivi, insa in lipsa inovatiei acest lucru nu va dura foarte mult. In ultimii ani Apple nu a implementat foarte multe lucruri cu adevarat importante in terminalele sale, iar iPhone 5S nu pare sa fie o exceptie, desi Apple poate sa ne surprinda cu destule lucruri frumoase in vara. Chiar si asa, Apple are din nou nevoie de produse “iconice”, precum a fost iPhone 4 la vremea sa, sau de produse cu adevarat inovatoare, cum a fost primul iPhone, altfel risca sa se piarda in conglomeratul de producatori de terminale mobile.

17 COMENTARII

  1. Se putea sa nu se bage in seama iar Woz ? Omul asta face mai mult rau decat bine cu declaratiile lui amatoricesti . Mereu contra Apple .

  2. Apple și-a pierdut din strălucire de câteva luni bune (a început imediat după fail-ul cu ip5 și Maps).. Zice bine Woz, deși lansarea de produse non-premium nu o să compenseze… Inovația DA!

  3. am tinut in mana iphone 5 si ipad mini sau ipad 4 … sunt in continuare cele mai bune produse de pe piata DAR sunt ciorbe reincalzite la pret mare. Lumea le mai cumpara o vreme insa nu poti sa lungesti iphonul la nesfarsit si sa promiti la nesfarsit un ios care merge ca 5.1.1 dar sa obtii mai degraba unul care merge ca androidul… Ma uit pe net pe formuri si vad ca se plang multi ba de baterie ba de x sau y lucru. cu un produs revolutionar merge sa ai probleme. cu unul reincalzit nu stiu cat merge. evident mai conteaza si ce fac cei de la concurenta. cata vreme samsung revolutioneaza doar plasticul de pe carcasa (exagerez, insa nu consider revolutie doar sa cresti capacitatea procesorului sa-i pui 100 de nuclee si enspe gb ram). Cred ca Apple va avea nevoie in viitorul apropiat de ceva care sa poata provoca un WOW CAT DE TARE E ASTA! momentan nu mai face asta. produce chestii bune (n-as da bani pe niciun android inca) dar nu mai sunt asa tari pt nimeni. oamenii se obisnuiesc cu anumite chestii si asteapta produse care sa fie ”tari” sau cool. altfel e ok se vand si astea dar o sa scada in defavoarea concurentei care si ea e departe de factorul cool. (directia e ins diferita – apple vine dinspre cool, androidele vin spre cool)

  4. @ ss33- total de acord

    cat despre wozniak si comentariile aiurea…e ciudat daca as comenta impotriva lor, e ca si cum te-ai pune la cearta cu jiji bekali:((

  5. Steve Wozniak cand si-a vandut actiunile apple sigur sustinea ca apple si-a pierdut factorul cool… asa ca nu are dreptul sa comenteze… saracu de el nu e bagat in seama de nimeni… nici dupa ce a murit jobs si asta probabil il cam macina…

  6. @Adi la ce te referi? Sa primești raport de citire a mesajului?
    Daca da intri in setările telefonului mergi in jos pana unde găsești aplicații mesaje deschizi si ai meniul setări de unde o poti activa.
    Aaaa apropo vezi că avem un corector de gramatică pe forum si dacă observă că nu ai scris corect se supără rău,deci de acum în colo puncte,virgule,semne de exclamare etc.
    🙂 🙂 sau poate ești norocos el are ce are numai cu,culegători de măsline din Italia

  7. ba da Wozniak-ul asta chiar este “butthurt”, ma intreb daca el inca era la apple inca mai vorbea asa. Comentariile lui chiar ma plictisesc, cand vad fata lui intr-o stire deja stiu despre ce se vorbeste. Omul asta ar trebui sa taca din gura si sa urmeze viata lui, barca Apple s-a dus pentru el

  8. Cred că e prea devreme să spui că Apple nu a venit cu nimic revoluționar în ultimul timp! Primul produs al noii conduceri (J. Ive și T. Cook) încă nu a ieșit pe piață! Vedem după acel moment opiniile și criticile!