Viata fara Steve Jobs este ciudata, conform presedintelui consiliului director al Apple

  Arthur D. Levinson a intrat in consiliul director al Apple in anul 2000, multumita unei stranse relatii de prietenie cu Steve Jobs, iar in 2011 a devenit presedintele aceluiasi consiului dupa trecerea in nefiinta a fostului CEO al companiei Apple. Intr-un interviu al celor de la Fortune Magazine, Levinson a fost intrebat cum este viata in cadrul Apple dupa decesul lui Steve Jobs, iar raspunsul sau simplu a fost “ciudata”. Desi a trecut mai bine de un an de la eveniment, absenta lui Jobs se face in continuare simtita in cadrul companiei Apple, desi aceasta functioneaza la fel de bine si fara el, desi Steve Jobs a fost in mare parte gresit inteles de catre presa si nu numai.

I’m still not to the point where I walk into that board room and don’t miss Steve. He was a one of a kind guy… The Steve Jobs that was in the public eye was not, for the most part, the Steve Jobs that I knew.

  In ceea ce priveste rolul consiliului director in procesul de dezvoltare a viitoarelor produse, Levinson spune ca membrii consiului vad acele produse cu 6 – 18 luni inainte ca ele sa fie lansate, insa nu controleaza procesul de dezvoltare. Desi unii membri pot influenta usor directia in care este dezvoltat un produs, daca el este prezentat cu indeajuns timp inaintea lansarii, supravegherea procesului de dezvoltare aa produselor nu este una dintre prioritatile consiului director. In concluzie, Apple se descurca bine fara Steve Jobs, insa absenta sa va fi resimtita multi ani de acum inainte.

If presented early enough, some board insights are taken into account, and those on the board with expertise in certain product areas may have more influence, he added. “The board is not there to define product specs,” says Levinson. “It’s there as a sounding board. It’s there as a resource. And ultimately, the board is there to hire and fire the CEO.”