Jocurile pentru terminale mobile genereaza incasari mai mari decat jocurile pentru console portabile

  Acum doi ani de zile unii analisti au afirmat ca jocurile pentru terminale mobile vor depasi jocurile pentru console in ceea ce priveste popularitatea, utilizarea si incasarile, iar deocamdata ele au depasit jocurile pentru console portabile. Conform unui studiu facut de IDC si AppAnnie, jocurile pentru terminale mobile genereaza acum venituri mai mari decat jocurile pentru console portabile. De fapt, doar incasarile jocurilor pentru iOS si Android OS au depasit incasarile jocurilor pentru terminale mobile, deci nu includem aici Windows Phone-ul, Blackberry World sau platforma Symbian.

A key takeaway from the report is that combined consumer spending on iOS App Store and Google Play games eclipsed that of dedicated handheld games in Q4. Dedicated handheld gaming showed particular seasonality; close to 60 percent of Q4 consumer spending on Nintendo and Sony handheld gaming software occurred in December, a significantly higher share than was the case for December iOS App Store or Google Play game spending. While the most popular games and their business models are quite distinct, Nintendo and Apple were surprisingly close in terms of aggregate consumer spend on game software in the fourth quarter of 2012.

  Studiul a analizat cel de-al patrulea trimestru fiscal al anului 2012, iar Apple si Nintendo sunt companiile care au atras cei mai multi bani, semn ca App Store-ul este alegerea logica a oricarui dezvoltator nou. Era de asteptat ca jocurile pentru terminale mobile sa depaseasca in incasari jocurile pentru consolele portabile, in principal din cauza preturilor foarte mici pentru care pot fi achizitionate titlurile. Desi deocamdata acelasi lucru nu se intampla si in cazul consolelor clasice, nu va trece foarte mult timp pana vom vorbi si despre schimbarea acelui trend.

4 COMENTARII

  1. Pai pentru ca folosesc un principiu financiar extrem de simplu. Iau sume mici de bani de la foarte multe persoane. Daca as putea sa obtin cate 1cent de la fiecare om din lumea asta maine as fi super bogat fara sa ca macar sa simta nimeni ca ma ajutat cu ceva. Cine naiba sa dea 50 de euro pe un joc de ps vita..cand iei fifa 2012 spre ex cu 1 euro in anumite momente. Plus ca hardware ul de la ps vita este putin inferior iphone 4 si o rezolutie mai mica a ecranului comparativ cu acelasi terminal.

  2. just me ce-ai fumat? hardware ps vita inferior iphone 4? :)) iphone 4 are un procesor A4 single core de 1000Mhz clocked la 800 Mhz in timp ce PS Vita are ARM Cortex A9 (4 procesoare) iar pe partea grafica are un GPU SGX543MP4+, cu 128 MB video.

  3. @markivnikov. “A” ul de la arm cortex nu este acelasi lucru cu ” A” ul procesorului de la apple. Este posibil in acest caz sa fi exagerat un pic. Cel putin cu rezolutia ps vita care intr adevar nu este mai mica ci este exact ca cea de la iphone 4.