Apple este investigata in Hong Kong din cauza restrictiilor privind conectarea la retelele 4G LTE

  Stiti deja cu totii ca Apple comercializeaza iPhone-uri codate in foarte multe tari de pe glob, operatorii de telefonie mobila fiind cei care cer codarea terminalelor. Desi pana in prezent compania nu a fost actionata in judecata de cineva pentru codarea terminalelor, o companie de telecomunicatii din Hong Kong sustine ca politica de blocare a functionalitatii terminalelor iPhone 5 i-ar fi generat pierderi de sute de milioane de dolari locali. Practic iPhone 5 nu functioneaza pe reteaua 4G LTE a operatorului, Apple blocand posibilitatea de a accesa retelele 4G LTE neverificate de ea, indiferent despre ce tara ar fi vorba.

HONG KONG—The battle over sales of locked Apple Inc. iPhones has reached Hong Kong after a local telecommunications company filed court documents this week seeking to contest the practice. According to court documents filed by a unit of PCCW Ltd., Hong Kong’s dominant telecommunications company, the operator has allegedly lost “hundreds of millions of Hong Kong dollars” because Apple’s latest iPhone 5 doesn’t function on its fourth-generation network. Apple has come under heavy fire for its phone-locking policies in the U.S., where for years, the iPhones it sold were configured to operate only on the AT&T network.

  Apple vrea sa verifice fiecare retea 4G LTE a operatorilor pentru a vedea daca iDevice-urile pot functiona fara probleme pe ele, iar cele neverificate nu pot fi accesate de iDevice-uri, butonul pentru activarea conectivitatii 4G LTE fiind inexistent in iOS. Compania din Hong Kong cere acum unei instante sa verifice modalitatea prin care regulatorul local a permis celor de la Apple sa aplice o asemea politica acolo, iar totul ar putea ajunge la un proces, daca se dovedeste ca Apple a actionat neconform cu legea.

Apple Inc. (AAPL)’s iPhone 5 is blocked from connecting to the fourth-generation wireless networks of PCCW and China Mobile Ltd. (941), while the smartphone can connect to rivals’ 4G high-speed networks, Hong Kong-based PCCW said in court documents obtained by Bloomberg News and dated Feb. 20… PCCW asked the regulator to investigate the locking of the smartphone, which restricts subscribers through SIM cards programmed to work with particular carrier networks, according to the documents.

  Desi operatorilor nu le convine acest lucru, Apple are in final dreptul de restrictiona accesul la retele pe care le considera a fi neconforme cu standardele sale, ratiunea fiind de a se proteja impotriva nemultumirilor utilizatorilor. iPhone-urile ar putea avea o functionalitate necorespunzatoare in aceste retele, Apple ar putea fi acuzata de clienti de aceste probleme si cred ca pe aceasta aparare se vor baza avocatii Apple. In Romania iPhone 5 nu se poate conecta la nicio retea 4G LTE locala din cauza aceleiasi politici, tabletele iPad 4 si iPad Mini putandu-se conecta doar pe reteaua 4G LTE a Orange Romania, singura certificata de Apple.

5 COMENTARII

  1. Pai lasa’i sa testeze daca asta e politica lor nu?,daca nu acceptati politica lor de ce cumpara magazinele telefoane? Sa își vândă alte telefoane cu cartelele lor atunci nu? Mie mi se pare dea dreptul drept. Cand vrei o masina full system mergi si o iei din magazinul reprezentant nu? Si ti’o alegi dupa bunul plac cu contract sau banii jos, mie mi se pare politica celor de la Apple foarte corectă daca ei oferă produsul pe piața atunci lasa sa o facă asa cum vor ei de aia il fac ei…testează..e un test si pana la urma e doar un telefon…oricine își poate lua un altul in loc daca nu ii convine iPhone nu? Sau orice alt produs Apple.

  2. @daniel mai toti operatori din Italia au anunțat ca au dat drumul la 4G desi sunt orașe foarte putine la început.Milano,Torino,Roma,Bari,Bologna si poate mai sunt câteva desi nu le stiu exact.
    Din cate stiu trebuie sa mergi la operatorul tau sa vezi daca are (wind-ul ) 🙂 🙂 nu are,si sa ceri cartela specială de date 4G si sa vezi daca esti in aria de acoperire.
    Lansarea aicia va fi mai lenta datorită problemei de interferenta a semnalului 4GLTE cu semnalul digital terestru de la televiziune,au probleme in romania nu sunt încă pentru căci nu cred ca avem digital terestru.
    @Viper89 cunoști cum stă situația la 4G in Italia ?
    Asta pentru ca am văzut căci comentezi fără a fi in cunoștință de cauza.