Prima Pagina Apple Apple ajuta o echipa de politisti ai NYPD sa localizeze iDevice-uri furate,...

Apple ajuta o echipa de politisti ai NYPD sa localizeze iDevice-uri furate, chiar si in afara SUA

  V-am spus ca New York-ul este unul dintre orasele in care se fura extrem de multe iDevice-uri anual si problema este atat de mare, inca NYPD-ul, New York Police Department, a hotarat sa organizeze o echipa speciala de detectivi care localizeaza aceste iDevice-uri cu ajutorul Apple. Detectivii folosesc IMEI-urile terminalelor pentru a ajuta Apple sa le localizeze si partea interesanta este ca Apple le poate descoperi indiferent in ce tara de pe glob s-ar afla ele. Daca o persoana a sesizat ca i-a fost furat iDevice-ul, aceasta raporteaza furtul la politie, politia gaseste IMEI-ul terminalului si cu ajutorul Apple il localizeaza.

Every time an Apple device is stolen, detectives attempt to get tracking numbers from the victim or online records… That number, known as the International Mobile Station Equipment Identity, is then shared with the officers in Police Headquarters who pass it on to Apple…The California-based company then informs the NYPD of the device’s current location — and it can track it even if it was reregistered with a different wireless provider. We’re looking for ways to find individuals who have stolen Apple products and return the products to their original owners,” said NYPD spokesman Paul Browne. “It is being done to learn the pattern who is stealing.

  Pana in prezent politistii par a fi avut succes in a recupera iDevice-uri, 74% dintre ele ramanand in New York dupa furt. Printre cele mai interesante cazuri se numara cel al unei tablete iPad localizare in Republica Dominicana si recuperata de catre un politist ale NYPD, dar si cel al unui hot de tablete iPad care a fost arestat intr-o statie de autobuz. Ca de obicei, terminalele furate sunt cumparate de catre persoane de buna-credinta, care in general habar nu aveau ca acele produse sunt furate si partea proasta este ca uneori dispozitivele sunt confiscate si returnate proprietarilor de drept.

One stolen iPad was tracked to the Dominican Republic and recovered with the help of an NYPD intelligence cop assigned to Santo Domingo. In another case, it busted a man suspected of selling stolen iPads at a city bus stop by tracking them with Apple’s help. “We staked out the bus stop, ID’d the suspect and arrested him. We recovered the iPad,” said Browne, who noted 74 percent of all stolen Apple devices resurface within the five boroughs.

  Ca sa fiu sincer e imbucurator de vazut ca in SUA exista orase in care politia ia in serios furturile de acest gen, lucru care nu poate fi spus si despre tara noastra.

 • mircea

  daca eu cumparator de buna credinta fac contract de mana si am doi martori toata politia aceea poa sa ma sufle de praf. legea e lege.

 • Dany

  Părerea ta succes

 • @mircea: Yea, in lumea reala, codul penal spune altceva.

 • mircea

  eu vorbesc pe fapte.. am patito zilele trecute, deci dehame daca nu cunosti.

 • mircea

  atunci tu proprietar de casa de amanet ce te faci cand vine politia la tine ?

 • @mircea: Tu ce crezi? Legea protejeaza victima, tu ca si cumparator de buna credinta poti actiona in judecata hotul, in speranta ca vei recupera de la el banii. Produsul ala nu ajungea la tine daca nu era furat si legea restaureaza situatia anterioara, adica victima isi primeste obiectul furat.

 • mircea

  ok.

 • costi322

  Apropo de treaba asta,am vazut si aseara si acum un tip pe site-ul merca… sa nu-i facem reclama, ca vinde Iphone 4, noi sigilate,Wanted Black LISTED asa sustine el. La 350 ron.Mai are si Galaxy note 2 si S3 tot la fel Black listed. Toate noi si sigilate si la preturi de nimic.La unele chiar specifica ca daca il conectezi la net e posibil sa te salte politia. S-o fi spart vreun magazin de telefonie mobila.Oricum tipul are mult curaj

 • Justme

  Eu sunt de parere ca trebuie sa cumparam doar din magazine specializate si cu garantie. Chiar daca dai ceva in plus dar esti acoperit din multe puncte de vedere. Iar la mana a doua de cumparat doar de la persoana care are telefonul cu acte in regula si poate demonstra acest lucru. In rest este exact ca si cum am cumpara o masina fara acte. Ma bucura maxim aceasta decizie a apple de a ajuta politia in recuperarea terminalelor furate. Este un lucru care mi se pare normal indiferrent de tara in care traim si in acest fel multi din noi nu vom mai trai cu grija ca ni se fura telefonul cand ne intoarcem o secunda cu spatele.

 • @costi322: Aia cu mult curaj ajung rapid la racoare.

 • costi322

  Problema e ca ii ia dupa el si pe fraierii care vor cumpara.Si aia pot fi si niste pusti,sau copii.Se afla rapid ce si cum a fost,dar sa treci prin toate astea doar ca ai vrut sa iti cumperi un telefon.

 • decz

  io nu cred ca la romani o sa fie asa ceva… mai dureaza evolutia 😉

 • Dany

  Daca un lucru sa constatat ca este furat indirerent cine este posesorul lui cu acte sau fara, acel lucru va fi confiscat. Pt mircea poti sa vi tu cu 1000 de martori tot confiscat va fi. Treaba este ca daca l-ai cumparat tu nu vei fi acuzat de furt doar atata vei ramane cu paguba. Asa si la amanet daca cumpara obiecte furate si se constata ca ele au fost furate atunci propietarul amanetului ramane cu paguba sau se va judeca cu hotul daca e prins.