Prima Pagina Mobile World Congress 2013 LG a achizitionat WebOS

LG a achizitionat WebOS

  WebOS, promitatorul sistem de operare pentru terminale mobile dezvoltat de catre Palm si achizitionat mai apoi de catre HP, a fost achizitionat acum de catre cei de la LG. Cei de la LG au achizitionat WebOS de la HP, insa nu va asteptati sa vedeti sistemul de operare utilizat in smartphone-uri, deoarece LG intentioneaza sa il implementeze in viitoarele sale televizoare. Da, folosind codul sursa al WebOS, si toate informatiile de pe website-urile accesorii care fac parte din intelegere, cei de la LG intentioneaza sa schimbe complet experienta de utilizare a unui televizor.

It creates a new path for LG to offer an intuitive user experience and Internet services across a range of consumer electronics devices.

  LG ar fi anuntat ca nu intentioneaza sa foloseasca WebOS pentru a dezvolta terminale mobile, divizia de terminale mobile WebOS din cadrul HP a fost oricum desfiintata, deci acest sistem de operare, odata maret, va fi refolosit. Ca sa fiu sincer, Apple trebuia sa implementeze iOS intr-un televizor, insa LG le-o ia inainte si va implementa WebOS in televizoare, si probabil alte dispozitive electronice, iar acesta este un mare pas spre revolutionarea televizoarelor, schimbarea interfatei reprezentand principala problema.

  Daca Apple va reusi sa produca un televizor, cred ca un LG TV cu interfata bazata pe WebOS ar fi principalul competitor.

 • MihaiC

  iOS intr-un televizor? Sincer, te-ai vedea dand cu degetelu pe tv?

 • Ionut

  @MihaiC un televizor Apple cu sistem de operare IOS ar avea aceeasi interfata cu cea de pe Apple TV si probabil va putea fi folosit tot cu o telecomanda minimalista.

 • crocodilu

  Sau controlat de pe un iDevice.
  Auzi, sa dai cu degetu pe televizor, voi va auziti ce prostii debitati ?

  Oricum, pana reuseste LG sa vina cu WebOS intr-un televizor si sa-l vedem pe piata, o sa existe deja de cativa ani televizoare cu Android.
  Si ala e competitorul mare la iOS, nu WebOS.

 • John

  crocodile, in urma cu ceva timp, toti fanii Apple de pe blogul asta erau entuziasmati ca or sa dea cu degetul pe un eventual televizor facut in Cupertino, sau ca or sa vorbeasca cu el, in gen Siri . Nu e cazul sa te miri.
  Pana una alta, toate televizoarele smart au un sistem de operare, bazat in general pe Linux, asa ca WebOS o sa fie doar o alta implementare . Cat de buna, se va vedea.

 • real

  lg a facut o mutare inteligenta (zic eu)

 • Filipxxx

  Buna miscare. Asazisele Smart TV de la Samsung sunt departe de un mediacenter serios din cauza OS-ului care se vede de la o posta k nu a fost gandit pentru TV ci doar o adaptare.

 • John

  Cel putin prin prisma formatelor media recunoscute si rulate de “asazisele” tv-uri smart Samsung, sunt fara rival in bransa.
  Ca nu iti place tie interfata “smart” , e o alta poveste.

 • Hybrid

  Unii degeaba urmasec blog-ul asta