Un copil de 5 ani cheltuie 2550$ pe in-app purchase-uri in 15 minute, Apple returneaza banii

  In-app purchase-urile reprezinta in momentul de fata cea mai buna metoda de a face bani cu o aplicatie sau un joc disponibile in App Store-ul celor de la Apple. Utilizatorii cheltuie foarte multi bani pe aceste in-app purchase-uri si aceste lucruri le-au aflat parintii unui baiat din Marea Britanie care a reusit sa cheltuie 2550$ in doar 15 minute intr-un joc. Tatal sau a introdus parola propriului Apple ID pentru a ii da posibilitatea de a descarca ceva gratuit, insa copilul a cumparat, aparent fara sa stie, alte bonusuri in joc, unele dintre ele costand 70£ bucata, si asa a ajuns sa cheltuie o suma impresionanta de bani in doar 15 minute.

  Jocul Zombies vs Ninjas a fost cel in care s-au facut toate aceste achizitii si din fericire Apple a fost de acord sa returneze banii parintilor cand a fost contactata de catre acestia. In mod normal asemenea achizitii nu se returneaza, ele considerandu-se a fi achizitii facute cu acordul utilizatorului, exceptie facand situatiile in care conturile sunt sparte. Din pacate cazul britanicilor se va repeta in curand, dezvoltatorii de aplicatii avand obieciul de a implementa un sistem de in-app purchase-uri care pacaleste copiii si genereaza facturi mari pentru parinti.

14 COMENTARII

  1. Ce naivi sunteti :)))))))))
    Drewas in caz ca te intereseaza apple nu e nici macar in top 20 in ceea ce priveste siguranta clientilor.

  2. 2500 de dolari pentru apple e o galeata de apa aruncata in ocean, adia fix nimic nimic…..oricum, cu faza asta, apple si-a facut reclama de 10 ori valoarea sumei returnate, sa fim seriosi, nimic nu e la intamplare facut de o asemenea companie.

  3. @Leo : ba nu . Putea sa fie chiar o minciuna…. sa dea vina pe copil. Arata-mi tu mie legea aia.

    @Incizie : bani aia nu mergeam la Apple. ( maxim 15% ). Si da au facut asta mai mult pentru reclama.

  4. Am pati-o si eu cu a mea fetita, au fost doar 4 euro dar a fost suficient sa ma interesez urgent cum pot dezactiva in-app purchase