Un copil genereaza o factura de 1000 de lire prin in-app purchase-uri

  Acum cateva saptamani v-am spus ca un copil britanic a generat o factura de peste 1700£ prin in-app purchase-urile unui joc, parintii sai primind banii inapoi de la compania Apple. Acum va spun ca un alt copil britanic este in centrul atentiei dupa ce a cheltuit 1000 £ pe in-app purchase-uri intr-un joc Simpsons. Si de aceasta data compania Apple a hotarat sa dea banii inapoi parintilor copilului, aceasta practica devenind una standard, mai ales ca baiatul avea doar 8 ani si nu avea nici cea mai vaga idee ce achizitiona.

Theo Rowland-Fry, eight, spent almost £1,000 downloading extra software to help him play a Simpsons game on the Apple tablet. His parents, Nick and Lisa, only discovered their son’s purchases when they noticed their bank balance was very low. Mr Rowland-Fry, from Felton, near Bristol, said that he had been refunded the £980 but was concerned that it could happen to other people.

  Anul trecut compania Apple a fost actionata in judecata din cauza unor probleme asemanatoare cu in-app purchase-urile unor jocuri din App Store, acestea fiind special gandite pentru a convinge copii sa faca achizitii. Apple nu prea are cum sa forteze dezvoltatorii sa isi modifice sistemul de implementare, insa a fost de acord sa plateasca despagubiri unor persoane care au fost afectate de aceeasi problema.

8 COMENTARII

  1. La romani nu se dau banii înapoi, avem legi mai proaste și cred ca ne pot face pe sistem.

    Cât despre părinți, părerea mea e ca ar trebui să plătească aceste sume, să îi facă naibii responsabili de odrasle.