Apple blocheaza posibilitatea de a utiliza vechi versiuni ale plugin-ului Flash in Safari

  In cursul noptii trecute compania Apple a actualizat sistemul de securitate implementat in OS X, blocand posibilitatea utilizatorilor de a mai folosi vechi versiuni ale browserului Adobe Flash in Safari. Mai exact, orice versiune a Flash care este mai veche decat 11.6.602.171 va fi automat blocata, plugin-ul fiind dezactivat de catre sistemul de operare pana la actualizare. Masura celor de la Apple vine la doar cateva zile dupa ce Adobe a anuntat ca vechile versiuni ale plugin-ului Flash contin cel putin 3 vulnerabilitati care permit hackerilor sa exploateze sistemele de operare.

To help protect users from a recent vulnerability, Apple has updated the web plug-in-blocking mechanism to disable older versions of the web plug-in: Adobe Flash Player.

  Avand in vedere ca update-ul a fost facut automat, voi trebuie sa actualizati pluginul Flash singuri, altfel nu il veti mai putea utiliza in Safari. In ultimele saptamani Apple a luat masuri similare pentru a bloca Java si probabil in viitor va reactiona la fel cu alte programe vulnerabile in fata hackerilor.

7 COMENTARII

  1. Altceva ce sa faca si apple :))))) e tot ce stiu ei sa faca mai bine.
    Eu unu nici nu vreau sa aud de safari care din punctul meu de vedere e o porcarie.
    Problema e ca in felul acesta se v-a ingreuna si mai mult treaba celor ce lucreaza la jb.
    Eu unu de cand am vazut htc one m-a pus serios pe ganduri si sigur am sa iau unu.
    Daca ios 7 nu vine cu schimbari serioase cred ca pana la urma o sa spun ” te pup , pa pa ” apple.
    La felul in care v-a arata 5s nu am pretentii ca de cativa ani buni m-au convins ca nu pot face mai mult.

  2. @Seby: poți face ce vrei, noi chiar te încurajăm. Din punctul meu de vedere ceea ce face Apple se numește profesionalism. Își protejează utilizatorii de probleme pe care le au terții când, poate, alte companii ți-ar spune că problema nu e a lor. Îmi place stilul lor: sunt cei mai mari, sunt cei mai tari, oferă cele mai bune produse și servici din gamă; dacă vrei să lucrezi cu ei trebuie să te ridici la standardele impuse de ei; nu ești capabil, nu te bagă în seamă! Imaginea unei companii este foarte importantă.

  3. nu stiu cine viseaza sau cine vorbeste aiurea de apple .
    nu vad ce e rau in a-mi dorii ca ios7 sa vina cu imbunatatiri sau ce e rau ca nu sunt deacord cu decizia lor.
    daniel legat de ce spui tu , nu prea am ce sa comentez atata timp cat nu poti observa ca apple cu toate restrictiile lor care le au tot nu sunt sigure nici pe departe si tot fac ce vor “baietii” cu ele si nu conteaza daca dureaza mai mult sau mai putin decat dureaza cu alte sisteme de operare sau device-uri sau ce vrei tu……
    daca voi credeti ca sunteti siguri daca alegeti apple v-a inselati , sunteti lafel de expusi cum sunt si alti utilizatori de alte os-uri si singura diferenta fiind ca la apple nu ai libertate ca la celelalte…..
    daca din ce am spus se intelege ca tot ce am vrut sa fac , a fost sa spun ceva rau , asta e , dar eu mai degraba ii spun realism.
    asa sunt eu , nu ma intereseaza ce logo are ambalaju .
    momentan eu ca si client destul de vechi al firmei apple incep sa ma simt innapoiat su ca sa fiu mai putin dur sa spun ca simt ca stau in loc de circa un an si jumatate daca nu doi……

    daca pe mine nu ma pot multumii cu deciziile lor si cu ce fac momentan apple nu inseamna ca asa e la toata lumea si normal ca sunt persoane care se multumesc cu cat le ofera momentan apple dar eu nu fac parte din acea categorie.

    inchei prin a va reaminti ca sunt fan apple si am cumparat multe de la ei si poate sper mai mult decat voi toti in a venii cu ceva intradevar bun care sa ma faca din nou sa nu ma mai uit la nimic altceva cum eram acum cativa ani in urma , cred ca in tot acest timp mi-am castigat dreptu de a critica ce nu-mi convine .
    am ani de zile de cand folosesc produse apple si nu puteti sa-mi bagati cu forta in cap ideea ca la apple cu toate restrictiile lor sunt in siguranta pentru ca nu e deloc asa.

  4. Aseara, dupa cum stiti, apple a scos o inbunatatire a MAC OSX, desigur ca m-am grabit sa il instalez….numai ca nu imi mai merge flash in Safari…am incercat sa rezolv treaba instaland o nou versiune de flash…doar ca nu doreste sa se lase instalata (urmez toti pasii, dar nu se intampla nimic)…ceva idei? Multumesc