CEO-ul Dropbox ataca iCloud, recomanda posesorilor de iDevice-uri sa evite sistemul

iCloud

  Dropbox este unul dintre cele mai populare sisteme de file storage disponibil pentru terminalele mobile, peste 100 de milioane de utilizatori folosind-ul pe propriile dispozitive. Drew Houston, CEO-ul Dropbox, a discutat la MWC 2013 despre rolul sistemelor de cloud storage in viata utilizatorilor, recomandand posesorilor de iDevice-uri sa il evite. El spune, pe buna dreptate, ca iCloud-ul celor de la Apple limiteaza extrem de mult utilizatorii care sunt fortate fie sa cumpere iDevice-uri fie sa renunte la datele din iCloud, transferarea lor pe un alt OS fiind extrem de dificila.

He indicated current examples of proprietary cloud services that impose “bizarre limitations” on what users can do, such as the fact that anyone that owns an Apple iPad and an Android phone cannot easily share music and files between the two devices using the iCloud.

“There will never be an engineer in the Apple cafeteria who’s like, hey I made the Android version of iCloud,” he said.

  Practic Houston are dreptate, Apple impune niste limite foarte stricte si refuza sa ofere altora acces la sistemele sale in ideea de a obliga utilizatorii sa foloseasca in continuare aceeasi platforma. Apple nu va face vreodata versiuni pentru Android/Windows Phone ale iCloud, nu va oferi altora acces la sistemul sau, insa cea mai mare parte a datelor poate fi transferata in alte sisteme de operare cu ajutorul aplicatiilor terte sau prin backup-urile din iTunes.

  iCloud este intr-o anumita masura un competitor al Dropbox, afirmatii de acest gen sunt normale si ele au rolul de a “ajuta” utilizatorii sa inteleaga ca Dropbox-ul ar fi mai bun, iar din anumite privinte este, insa din anumite privinte nu este.