Prima Pagina Apple Apple Maps se dovedeste a fi mai bun decat Google Maps sau...

Apple Maps se dovedeste a fi mai bun decat Google Maps sau Waze intr-un nou test

  Extrem de multa lume a criticat Apple pentru inlaturarea Google Maps din iOS 6 si implementarea prorpiului sistem Apple Maps, si desi inceputul a fost greu, iata ca acum lucrurile incep sa se imbunatateasca. PCMag a testat Apple Maps, Google Maps si Waze pentru a vedea care dintre cele 3 servicii ofera cele mai bune directii pentru a ajunge in anumite puncte din zona metropolitana a San Francisco, iar Apple Maps a iesit castigator, aducandu-si utilizatorul la destinatie cu cateva minute inaintea celui care folosea Google Maps.

But then from that location to a lunch spot, Glenn and I followed each other. Suddenly, Glenn jumped on to the freeway as Google Maps directed me through the city streets for a cut across town. At the time, this seemed like a better route, not to mention a more scenic one. But the long stoplights in Sunnyvale are dreadful. Glenn arrived at least five minutes ahead of me. I gave the nod to Apple and now wonder what the fuss was about. I have loved Google Maps until recently. I’m noticing that it is getting a little ragged.

  Desi testul a fost facut in California, o zona in care Apple are sediul si este extrem de interesata sa isi imbunatateasca serviciile, asta nu inseamna ca in Romania lucrurile sunt similare, de exemplu. Pana in prezent Google Maps s-a dovedit a fi serviciul mai bun in tara noastra, insa problema la noi sta in faptul ca Apple Maps-ul nu are harti chiar atat de bine actualizate si chiar daca ne-ar directiona fara probleme catre anumite destinatii, el devine inutil cand nu contine informatii despre ceea ce ne intereseaza.

 • ss33

  daca continua sa investeasca in apple maps probabil vor egala peste o vreme google maps … problema e cum vor trece de preconceptia utilizatorilor. apple maps e un epic fail in capul multor oameni si odata ce li s-a pus eticheta de foarte prost .. va fi complicat sa o scota de acolo. de ce as mai incerca apple maps cand stiu: 1) ca a mers foarte prost 2) google maps merge f bine? daca nu esti un utilizator care are chef sa experimenteze, mai degraba mergi pe varianta sigura. cu asta cred ca lupta Apple acum, nu cu hartile sau alte lucruri.

 • and1

  nici in 5 ani (sau poate mai mult) nu o sa vedem apple maps actualizat pentru Romania asa cum este googlemaps si here maps(nokia)…. mai intai trebuie sa avem un apple store sa ne bage si pe noi in seama

 • SorinTS

  Eu folosesc Apple Maps aici si merge foarte bine.

 • ss33 de ce crezi oare ca toata lumea asta sunt numa romani cu idei preconcepute si greu de scos din minte?

 • Avii

  Daca cineva ar compara (pe o harta care sa o stie si iOS maps la noi), experienta de turn by turn oferita de google, waze si maps, nu cred ca ii va fi greu sa realizeze ca maps-ul pare cel mai bun. Problema lui momentana sunt hartile intr-adevar. Dar acest lucru se poate imbunatati radical. Waze a plecat pe o idee foarte buna insa acum cred ca are probleme din cauza prorpriilor idei (desi la inceput mi s-a parut genial ca un utilizator sa isi poata edita zona, acest lucru a devenit deranjant in cazul contradictiilor de principii). Google maps-ul e mai bun ca inainte, poate deveni mai bun dar mie sincer imi provoaca aceeasi stare de “old” cand vine vorba de navigatie.

 • Cristi

  @gabi
  Ideile preconcepute nu sunt inventia romanilor. Oriunde in lumea asta daca ti-ai luat-o in barba va trebui sa platesti MULT ca sa devii credibil.

 • Alin

  Nici Google maps nu ai mai bun decat Apple maps deoarece navigatia google este cel Putin 2 ani vechime. Locuiesc in Anglia asa caci nu stiu cat de bun sunt serviciile in Romania.

 • 2323

  preconceptia exista peste tot in lume nu doar la romani, dar ca Apple sa iasa de sub acea eticheta “Fail Apple Maps” o sa ne oblige probabil sa le folosim hartile lor. Si asta o pot face blocand accessul la google maps si aplicatii similare. Apple uneori este foarte “agresiva” mai ales cand o gresec cate ceva…

 • Botnar

  Ieri dimineata am testat si eu hartile..

  Navigon: Galati – Tanadarei 137 km
  Apple Maps – Galati – Tanadarei 137 km
  Ggogle Maps – Galati – Tandarei 106 km

  Asta la dus.. si la intors toate aratau acelasi drum de aproximativ 106 km. Nu am inteles de ce la dus a trebuit sa intru prin Slobozia..

 • @Botnar: Eu m-as fi bucurat data iGo nu ma ducea pe soseaua de centura din Roman sau Buzau si ma ducea prin oras. Ma scutea de facut slalom printre craterele de acolo.
  @jhonny9my: Adica ceva de genul asta : http://www.idevice.ro/2013/03/04/descarca-aplicatia-prim-ajutor-din-app-store-si-2-euro-sunt-automat-donati-catre-crucea-rosie/ Greu e sa faci o cautare.

 • Botnar

  Am tot citit despre IGo si Navigon. Am avut IGo pe Iphone 4S. Dar citind am vazut ca multe lume merge pe Navigon si am decis sa il incerc.. Mai ales ca fac multe drumuri afara din tara. Am folosit Navigon p un Samsung si am fost foarte multumit dar si de IGo.
  IGo era mai vechi si cand intram in Ungaria nu stia de autostrada noua.. vorba vine noua ca are ceva timp de cand e data in folosinta… pe cand Navigon stia de ea. Oricum nu imi este greu sa mai dau inca 65€ si pe IGo :)))

 • Bine, eu am cumparat iGo, Navigon-ul nu are versiune doar pentru Romania si 200 RON pe el nu dau.

 • Botnar

  Eu am cumparat Navigon full europe cu 89€. Si cu Apple Maps + Google Maps numai ma pierd eu…:))

 • ss33

  @gabi

  in behavioral economics asta se numeste ancora. sunt foarte multe experimente care arata ca oamenii actioneaza dupa ancore. spre exemplu strategia de a lansa produsul la un pret mare fixeaza ancora sus. Dupa aia lasi pretul si clientii se inghesuie crezand ca e la oferta.

  Apple a reusit sa ancoreze prost apple maps. Ancora default era google maps. Adica o ancora pusa sus. Pentru a introduce alt produs trebuiau sa vina cu unul la fel de bun sau mai bun si cu un marketing foarte tare. Au venit cu unul mai slab insa si utilizatorii (romani sau nu) au ramas cu impresia ca si-au luat teapa (pentru ca pt o vreme Gmaps nu era in apple store). Acum ancora nu mai e google maps ci G-maps+teapa apple. e greu sa lupti cu asta. va dura mult pana sa reuseasca.

 • Mario

  @Zaone:
  1. Vreau sa postez ceva dar filtrul pus de tine imi spune ca am folosit cuvinte interzise.
  Te asigur ca nu am folosit cuvinte sau expresii injurioase ci doar iOS, Apple, Google, maps etc.
  Se poate face ceva?
  2. Se poate pune inapoi butonul EDIT COMMENT?
  Multumesc anticipat.

 • DORY

  Fara internet merge niciuna asa ca pentru modul Off line trebuie cumpărată alta aplicatie de navigatie..

 • Sudteamromania

  Atata timp cat apple maps are la baza harti si o oarecare conceptie TomTom, va deveni cu siguranta …the best !

 • Cine doreste iGo Full Europe pe iphone,sa ma contacteze!