Prima Pagina Android Google elimina din Google Play toate aplicatiile de tip ad-blocker

Google elimina din Google Play toate aplicatiile de tip ad-blocker

  Desi Google a fost de multe ori laudata pentru libertatea oferita dezvoltatorilor care publica aplicatii in Google Play, iata ca in anumite privinte compania nu se deosebeste absolut deloc de Apple. In cursul zilei de ieri Google a decis sa elimine din Google Play toate aplicatiile de tip ad-blocker, adica aplicatiile care blocheaza afisarea de bannere publicitare oriunde pe internet. Principala sursa de venit a Google este publicitatea, iar eliminarea bannerelor publicitare din Android OS este o foarte mare problema pe care Google vrea acum sa o rezolve.

You agree that you will not engage in any activity with the Market, including the development or distribution of Products, that interferes with, disrupts, damages, or accesses in an unauthorized manner the devices, servers, networks, or other properties or services of any third party including, but not limited to, Android users, Google or any mobile network operator. You may not use customer information obtained from the Market to sell or distribute Products outside of the Market.

  Practic Google a spus ca dezvoltatorii incalca anumite prevederi ale TOS-ului Google Play, preluand o parte din modul in care actioneaza Apple pentru a isi proteja propriile servicii. In final indiferent despre ce companie vorbim, banii conteaza cel mai mult si libertatea poate fi extrem de usor incalcata cand sursele de venit ale unei companii sunt in pericol.

 • ben.

  Nu vad in ce fel se aseamana ceea ce au facut cei de la Google cu cenzura dictatoriala practicata de Apple. Multe aplicatii sunt gratuite tocmai datorita faptului ca au reclame, deci intr-un fel un adblocker e o cale de a-i fura pe dezvoltatorii de aplicati. E normal sa fie sterse acest fel de aplicatii din play store.

 • Nu, n-are nicio treaba cu dezvoltatorii, e pura problema de crestere a incasarilor.

 • Adi

  A incasarilor dezvoltatorilor!!!!! Are dreptate Ben

 • Optimis

  Diferenta fata de sistemul Apple fiind ca se pot oricum instala aplictiile din alte surse, direct de pe site-ul dezvoltatorului

 • Jimmy

  si diferenta e ca nu mi-au sters`o din telefon 😉