Phil Schiller afirma ca Samsung Galaxy S IV va rula un sistem de operare vechi de un an de zile

  Atacurile celor de la Apple la adresa Samsung Galaxy S IV continua in cursul acestei zile, deoarece Phil Schiller sustine intr-un interviu dat Reuters ca noul smartphone va rula un sistem de operare vechi de un an de zile. In realitate el are dreptate, deoarece Android 4 Ice Cream Sandwitch a fost lansat in toamna anului 2011, el fiind actualizat in vara anului trecut la versiunea 4.2, iar in total mai putin de jumatate dintre terminalele Android ruleaza versiunea 4.x in momentul de fata.

With their own data, only 16 percent of Android users are on year-old version of the operating system. Over 50 percent are still on software that is two years old. A really big difference. And that extends to the news we are hearing this week that the Samsung Galaxy S4 is being rumored to ship with an OS that is nearly a year old. Customers will have to wait to get an update. At Apple we know that it’s not just enough to have products pumped out in large numbers. You have to love and use them. There is a lot of data showing a big disparity there.

  Schiller critica si sistemul de update-uri pentru Android deoarece consumatorii trebuie sa astepte dupa fiecare producator in parte pentru a instala o versiune noua a sistemului de operare, lucru care nu se intampla in cazul iOS-ului. Schiller a atacat Samsung Galaxy S IV exact acolo unde trebuie si iesirea celor de la Apple este surprinzatoare, mai ales ca in ultimul an Samsung a atacat constant iDevice-urile, insa Apple nu a oferit vreun raspuns. Acum Apple a atras atentia asupra unor probleme importante ale Android-ului, iar prezentarea terminalului nu denota implementarea vreunor noutati atat de importante.

35 COMENTARII

  1. Bine ca s-a schimbat ios-ul de la apple. hai sa fim seriosi, ii criticam pe astia de la android dar nu ne uitam in curtea noastra. si nu uita ca nici apple nu a mai oferit suport pentru versiuni noi la iphone 2, 3, la primele tablete aparute, asa ca hai sa ne uitam in curtea noastra si sa nu-i mai criticam

  2. pai acum au un produs reincalzit (adica nitel mai lung, nitel mai rapid dar cam la fel) si scump cu un ios nu f bun… probabil de aia subliniaza problemele evidente ale samsung

  3. intre 4.0.x si 4.2.x e diferenta enorma.. are un alt kernel + UI total schimbat. Cei de la Android nu urca cu un numar in sus in fiecare an , cum fac cei de la Apple.

  4. @demyco79, ce suport vrei frate? iPhone 2 e vechi..credeai ca te lasa sa faci update pana la iOS 6x-7x? te inseli..Eu am un iPhone 3GS cu iOS 6.1.2 ..si cred ca ne va mai permite update pana la iOS 7. Pe iPhone 3 nu stiu care e limita dar degeaba… Si 3GS e foarte vechi dar asta e. Gandeste-te ca daca ai avea posibilitatea sa faci update la un iPhone 3 sau 3GS pana la iOS 8, ei ar fi in pierdere..Sa zicem ca te “obliga” sa achizitionezi produse noi prin regula asta..cam asa sta treaba la ei.

  5. Folosesc IOS din 2009 pana in prezent. Din punctul meu de vedere merge bine si foarte bine, adica nu am sesizat nici o schimbare de atunci.

  6. Scuze zaone dar tu iti dai seama ce prostii vorbesti? ai pus vreodata mana pe un smartphone cu 4.2 sau 4.1? Daca tu poti sa spui ca intre 4.0 si 4.1/4.2 nu e diferenta mare ori minti pt ca asa esti tu iSheep invatat sa aperi apple ori nu ai incercat niciodata 4.0 si 4.1 pe acelasi telefon.

  7. Desteptul ala de la apple sa mearga sa puna o lumanare la biserica pentru fragmentarea din Android de care vorbeste, ca daca nu era aia, acu Apple aveau sub 10% din piata.

  8. Sunt curios despre Nexus ce ar avea de comentat ? S-a trezit acum cu 1-2 zile inainte de lansarea Samsung, doar doar iti pastreaza clientii. Jenant.

  9. Crocodilule, daca scoteau si productorii de smartphone-uri android, device-uri gen htc one sau nexus 4, unul superphone facut ffff bine, iar celalalt raport calitate pret imbatabil, android era sus.

  10. @ IOS 6.1.2 eu nu am nevoie, ca-s multumit de 4s-ul meu si de softul care il am pe el, dar ma gandesc la cei care nu-si permit un 4s sau 5, cu ce-au gresit oamenii astia care nu mai pot folosi faceb, mess etc

  11. Omul ocupă o funcție destul de importantă, și are un renume la nivel mondial. Când veți fi și voi pe jumătate omul care este Schiller, atunci să vorbiți. Până atunci omul are dreptate! Motivul invocat de el, împreună cu toate rahaturile de interfețe pe care le bagă producătorii fac din smartphone-uri o glumă tristă. Singurele smartphone-uri cu android care merită sunt cele din seria Nexus!

  12. orice interfata de producator se poate scoate si face telefonul sa arate ca Nexus. Nu mai vorbesc de custom roms, etc.
    Orice Android e un fel de iPhone cu jailbreak la puterea 10.

  13. A year old software that’s years ahead of iOS..

    Tell me Phil, Can I do any customization without jailbreaking on your primitive platform?

  14. @Daniel din ceea ce produce el, noi utilizam, si platim pentru asta. Deci, toti ii platim salariu, mai putin sau mai mult. Asa ca e normal ca utilizatori si platitori sa comentam. Kapish?!

  15. Demyco79 tu vrei ABS, faruri adaptive, senzor de lumini si ploaie ca upgrade pe dacia 1100. Sunteți defazati rau de tot unii dintre voi si când vad ce ineptii debitati mă ia greata… Ceea ce se întâmpla e perfect normal si direct proportional cu progresul tehnologiei. Un software avansat nu poate fi asigurat pe un hardware preistoric.. De ce nu folosiți voi facebook si alte aplicații pe vechile telefoane cu disc chiar nu știu.. Doar nu va opreste nimeni:)))

  16. Atacul e stupizel. Google a subliniat destul de ferm in ultimele 6 luni ca Android ruleaza numai terminalele Nexus. Orice alte terminale, fie ele ca se numesc Samsung sau altfel, ruleaza un sistem de operare Android based. Samsung oricum are destul de multe customizari cu al sau TouchWiz ca sa fie din ce mai distantat de Android pur. In ultimele versiuni din ce in ce mai multe programe de baza de pe terminalele Samsung sunt diferite de cele stock: Dialerul, Contact Managerul, account managerul, etc.

    Deci fiind Android based si nu Android, e cam stupizel sa te legi de versiunea pe care o ruleaza.

  17. Unii de aici, precum Lucian si Terrymada, care sigur sunt super savanti si destepti in ale sistemelor de operare, nu ati inteles nimic din ce am scris eu, dar va inteleg……
    1. Eu n-am spus sa-i puna ceva in plus la telefon, doar sa mai faca si cateva update-uri la cele vechi; era doar o parere de a mea, nu trebuie sa debitezi astfel de cuvinte, ca nu esti mai presus cu nimic (pentru Terrymada).
    2. N-am comentat la adresa celor ce fac aplicatiile (asta e pentru Lucian).
    3. Nu-mi spune tu mie sa cercetez platforma celor de la apple atata timp cat am un service gsm (tot pentru Lucian).
    4. Si nu va permit sa-mi vorbiti asa atata timp cat nu am jignit pe nimeni si n-am facut adresa la unul dintre voi.
    Zoane, te rog sa mai citesti si comenturile la altii, ma refer la cei care jignesc – parca in regulament e stipulat asa ceva, sau e de fatada.

  18. Din ce am observat eu,folosind si Android si Ios este faptul ca sunt mult mai multi developeri pentru Android(acesta fiind si open source).Exemplu este Iphone4 care nu a mai primit atentie de la Ios 5.1 incoace.Ce sa intelegem din asta Zaone?

  19. @Optimis Cred ca tu esti umpic cam stupizel. Daca tu crezi ca e tot una sa ai un sgs3, spre exemplu cu un “sistem de operare bazat pe android” (lol) 2.3 sau un sgs 3 cu ultimul update (care aduce versiunea 4.1 pt s3) imi pare foarte rau sa te anunt ca esti putin dezaxat. Arch Linux e bazat pe Linux, Windows 95 e partial bazat pe DOS dar crede-ma ca softul rulat de sgs3 nu e “bazat pe android” ci e android toata ziua. Faptul ca are TouchWiz nu inseamna ca sistemul este modificat din temelii. In sensul asta ar putea face oricine un custom rom de android 4.2 si sa spuna ca e sistemul lui, ca e doar bazat pe android, nu e android.

  20. @demyco79: nu te cunosc așa că nu pot face afirmați despre tine, dar eu când cumpăr ceva, știu pentru ce îl cumpăr. Nu am cumpărat iPhone-ul pentru ce ar putea face el, ci l-am cumpărat pentru ce poate face. Ar trebui să te bucuri pentru faptul că Apple îți oferă toate noutățiile (în mare parte) prin update de soft și nu trebuie să aștepți 6 luni pentru Samsung/Lg/HTC/Sony/etc să îți aducă ceva ce utilizatori de Nexus au din prima zi (oricum mult mai devreme). Eu nu vreau custom ROM-uri petru că așa sunt eu și cred cu tărie că un programator rătăcit nu poate oferi ceva mai bun decât o echipă care lucrează și testează zilnic. Îmi place iOS fără Jailbreak, îmi place iOS pentru că nu are ce are Androidul.

  21. le tremura chilotii la astia de la Apple. in momentul in care vorbesti de concurenta ii faci reclama, indiferent ca e rea tot reclama este.

  22. Eu nu-l inteleg pe Phil, cum sa zici asa ceva cand iOS e vechi de cand lumea. Da, mai bagam un notification, inca un rand de aplicatii pt ip5, aaa hai si niste harti bengoase si gata iOS e nou nout. Hai sa fim seriosi. Macar pe Android primesti update la aplicatiile native din cand in cand, nu trebuie sa astept update pt intreg os-ul pt ele.

  23. S-a lansat S4, vine cu o groaza de aplicatii noi! Phil al nostru cel de toate zilele nu a lansat nimic. So Phil esti prastie!!!!!

  24. Ce ma deranjeaza cel mai mult e ca am pe acasa un iphone 3G si acum nu mai pot pune aproape nici o aplicatie din App Store. nu vreau iOS 5. Abia merge si cu iOS 4. dar sa nu mai potzi instala aplicatii care le aveai decat daca le ai salvate pe calc mi se pare aiurea

  25. @zaone Android 4.2 nu a fost lansat în vara, ci acum în toamnă, iar 4.2.2 nu cred ca are mai mult de o luna, deci S4 e la zi cu soft-ul ce borș mănâncă Phil Schiller?