Phil Schiller sustine ca iPhone-ul atrage foarte multi posesori de terminale Android, platforma este buna pentru inlocuirea feature phone-urilor

  In cursul acestei nopti, in apropierea orei 01:00, Samsung va prezenta Samsung Galaxy S IV in SUA, insa inainte ca totul sa aiba loc, Apple porneste un atac surprinzator impotriva platforme Android. Intr-un interviu acordat pentru cel putin doua publicatii americane, Phil Schiller, SVP-ul diviziei de marketing a Apple, a atacat dur platforma dezvoltata de Google. El sustine ca Android-ul este un inlocuitor gratuit pentru feature phone-uri si ca din cauza fragmentarii foarte mari majoritatea utilizatorilor folosesc versiuni vechi ale sistemului de operare.

Android is often given as a free replacement for a feature phone and the experience isn’t as good as an iPhone. When you take an Android device out of the box, you have to sign up to nine accounts with different vendors to get the experience iOS comes with. They don’t work seamlessly together. I’m not sure that the estimates and the modeling accurately gives an accurate picture of it all. 

  Continuand, Schiller sustine ca din cauza fragmentarii, posesorii de terminale Android trebuie sa foloseasca multiple servicii pentru a avea parte de o experienta oarecum asemanatoare cu cea din iOS, lucru stiut de multi. In final, Schiller ataca si startegia agentiilor de monitorizare a pietei care estimeaza vanzarile producatorilor de terminale mobile, o practica nesigura, cu rezultate probabil gresite. Practic in cazul Samsung se fac doar estimari pentru vanzari, agentiile nu stiu exact cat vinde compania, iar tot ceea ce spun ele ar putea fi simple minciuni propagate de la partenerii Samsung catre lumea intreaga. In cazul Apple se ofera cifre exacte direct de la companie, iar daca Apple minte, o face asumandu-si raspunderea.

  Tot ceea ce a spus Schiller este adevarat, lumea stie toate lucrurile acestea, insa momentul in care sunt spuse conteaza. Avand in vedere ca Samsung pregateste lansarea Samsung Galaxy S IV, atacul celor de la Apple este bine pregatit si probabil nu va fi singura masura a companiei. Pentru a lua putin atentia de la Samsung Galaxy S IV, cred ca Apple ar fi capabila sa lanseze si iOS 6.1.3, totul pentru a genera buzz catre ea intr-o zi dedicata unui competitor.