Apple pierde un proces in Mexic, ar putea plati daune pentru vanzarea terminalelor iPhone

  Desi in Brazilia Apple are probleme in a isi mentine terminalele iPhone pe piata deoarece o companie locala a inregistrat ca marca brandul iPhone si autoritatile braziliene i-au confirmat dreptul de proprietate asupra sa, Apple are aceleasi probleme si in Mexic. Acolo o companie locala numita iFone a facut exact acelasi lucru, a inregistrat denumirea iPhone ca marca in anul 2003, insa Apple a aflat acest lucru abia in anul 2009, cand a incercat sa obtina protectie pentru brandul sau in Mexic.

Apple today suffered another setback in securing the legal rights to one of its product names outside the U.S. In a ruling this week, The Mexico Supreme Court upheld a lower court’s decision to keep granting ownership of the iPhone name to a company named Ifone SA, The Wall Street Journal reports. Ifone SA registered the moniker in 2003, four years before Apple launched its popular smartphone. The iPhone and Mac maker did not find this out until attempting to get the trademark for it in 2009, which led to a lawsuit.

  Apple si iFone au fost implicate intr-un proces privitor la marca iPhone, o instanta suprema din Mexic a dat ieri castig de cauza companiei mexicane, iar acum Apple este nevoita sa cumpere ori sa licentieze marca, si eventual sa plateasca daune pentru vanzarea terminalelor acolo. iFone a dat in judecata Apple si 3 operatori de telefonie mobila cerand daune pentru vanzarea fara drept a terminalelor iPhone sub aceasta denumire, iar suma de bani ce ar putea fi acordata companiei ar putea atinge 40% din totalul incasarilor pentru vanzarea acestor dispozitive.

  Desi  a pierdut, Apple are in continuare posibilitatea de a vinde iPhone-uri in Mexic si detine doua marci pentru aceasta denumire, insa nu in categoria telecomunicatiilor. Apple va fi cel mai probabil nevoita sa plateasca pentru a incheia disputa, exact precum a procedat in Brazilia si China.