Prima Pagina Apple iCloud este cel mai utilizat sistem de tip cloud din SUA

iCloud este cel mai utilizat sistem de tip cloud din SUA

  Apple sustine ca are peste 250 de milioane de utilizatori inregistrati la sistemul iCloud, iar in momentul de fata este cel mai utilizat sistem de tip cloud din SUA. Un studiu recent facut in SUA dezvaluie faptul ca 27% dintre cei care utilizeaza sisteme de tip cloud sunt inregistrati la iCloud, 17% sunt inregistrati la Dropbox, 15% la Amazon Cloud Drive si 10% la Google Drive. Practic Apple a reusit in doar doi ani de zile sa ocupe prima pozitie pe o piata relativ noua, care avea destui jucatori importanti inainte ca Apple sa apara.

“Music is currently the key battleground in the war for cloud domination,” said Ed Barton, director of Digital Media at Strategy Analytics. “Google is tempting users by giving away free storage for 20,000 songs which can be streamed to any Android device, a feature both Amazon and Apple charge annual subscriptions for. However, the growth of video streaming and the desire to access content via a growing range of devices will see services such as the Hollywood-backed digital movie initiative Ultraviolet – currently used by 4% of Americans – increase market share.”

  Majoritatea celor care folosesc asemenea sisteme le utilizeaza pentru a tine muzica online, insa in cazul Apple totul functioneaza putin diferit. Apple nu ne permite sa copiem fisiere in serverele sale, ci ne permite sa salvam doar backup-uri din iDevice-uri, salvari pentru aplicatii, iar iTunes Match doar genereaza playlist-uri care sunt rulate prin iTunes Music Store, utilizatorii neavand vreun fisier audio in iCloud. In ciuda acestor limitari, serviciile Apple au suprematia pe piata serviciilor media de tip cloud in SUA.

 • Cristi@

  Intrebarea e : Cati utilizatori platitori de extra GB are Apple? E normal sa aiba cei mai multi din cauza os-ului!

 • djcata

  e putin cam incorecta comparatia din cauza ca icloud e integrat in ios si os x si in plus nu face ce face dropbox de ex

 • iCloud e in iOS, restul apar in multe terminale Android nativ, la fel si Windows Phone, bla bla, asa ca nu e doar la iOS treaba.

 • liviu

  e o vrajeala iCloud, faptul ca salvezi beckup-uri acolo pt ca nu ai alta optiune…
  cloud adevarat e dropbox. eu le folosesc pe amandoua icloud pt beckup toate device-urile apple si dropbox pt oricealtceva.

 • Sunt fidel Google Drive (20$/an pentru 80 GB) si il consider cel mai bun in momentul de fata.

 • Lucian

  Eu si cativa prieteni folosim conturile de Google Drive sharate; tinem acolo ceva muzica, clipuri dar mai ales kiturile de instalare de la programele Android descarcate de pe net. Nu stiu cat spatiu am dar e gratuit. Sistemul este util, e OK.

 • Hybrid

  Dropbox>Google Drive>iCloud>Amazon Cloud.Este doar o parere nu aruncati cu pietre in mine 🙂

 • Sunt fan apple dar in realitate nu exista decat amazon pe piata, restul sunt reselleri, cei care lucreaza in breasla stiu, se poate ZIce ca ei au inventat cloudul, tehnologia care face cloudul posibil si majoritatea (printre care si dropbox-ul) folosesc serverele lor. Veniturile mari ei le incaseaza de la toate serviciile cloud si tot ei stabilesc pret/gb ocupat (nu cel pe care clouderii ti-l ofera in colocare).

 • Lucian

  Widgetul Google Drive da informatii si despre memorie : 5GB free. Functioneaza ca o extensie a memoriei deviceului, programele de file management il vad ca pe un drive fizic.