iPhone 5S va fi lansat in vara impreuna cu un iPhone ieftin care nu va avea Retina Display

  Lansarea unui iPhone 5S si a unui iPhone ieftin in vara acestui an devine din ce in ce mai sigura, insa acum aflam ca dispozitivul ieftin ar urma sa nu fie echipat cu Retina Display-ul facut atat de popular de catre Apple. Despre iPhone 5S se preconizeaza doar ca ar urma sa fie disponibil in iunie – iulie, acelasi timeframe fiind dat si pentru iPhone-ul ieftin, insa partea interesanta este ca acesta din urma ar urma sa aiba o carcasa din plastic si sa readuca Apple “in epoca de piatra” a smartphone-urilor.

The low-end iPhone will have the same 4-inch form factor as the iPhone 5, but will have a plastic casing and no Retina display. With a lower price point, AAPL will be able to target a growing and important part of the smartphone market (sub-$400 price band).

  Desi dispozitivul ar urma sa aiba un ecran de 4 inch, acesta ar trebui sa aiba fie rezolutia iPhone 3GS, fie o rezolutie intermediara, desi e greu de crezut ca va fi ceva diferit. Pentru a tine predul de productie scazuta, Apple risca sa-si anuleze castigul dat de lansarea unui iPhone ieftin, neincluderea unui Retina Display intr-un smartphone lansat in 2013 putand fi o mare, mare greseala, insa profitul dicteaza intotdeauna. iPhone 5S ar urma sa readuca increderea in Apple, insa iPhone-ul ieftin ar putea sa o faca uitata, dar totul depinde de americani.

35 COMENTARII

  1. In mod logic la lansarea iphone-ului 5s, iphone 5 ar deveni iphone-ulieftin sau iphone 4s!!!! Mi se pare ridicol totul, ei nu sunt in stare sa produca destule iphone 5 sau 5 s dar ei vor sa produca si un model ieftin!!!

  2. Vor face ceva asemanator cu ipad mini.. Sigur Nu va avea Retina…. sa fie low cost . Tot ce a scos Apple a fost reinoit iPhone 3G ..3GS. 4G.. 4S ..5G ..5S …etc

  3. Garantat vor avea display non-retina ….ci unul tip 3gs dar probabil usor modificat ,gen cel de pe ipad mini ….care iti da oarecum iluzia pe alocuri de retina …dar clar nu este .Pt cei nepretentiosi sau cu buget redus garantat nu va fi un impediment .
    Dupa parerea mea strategia de a scoate telefon ieftin se va adresa celor cu buget mai mic dar si in special pietelor mai sarace din unele parti din ASIA /AFRICA unde Apple probabila ca nu are “acoperire ” precum in America de Nord si Europa etc .
    As pune 100 euro pe masa de acum ….ca va fi un succes si se va vinde f bine

  4. daca fac asta …vor face cea mai mare greseala…. retina display-ul cred ca este cea mai buna inovatie a lor in ultimii ani….inteleg ca nu foloseasca sticla … aluminiul dar display-ul …? si ok sa zicem ca nu va implementa retina in el, dar pretul lui inteleg sa fie un maxim 200e.

  5. Cat timp pe piata va mai fi 4s in cutie sigilat la 300-350 de euro, nimeni nu va cumpara o bucata de plastic !!!! Prefer de bani aia sa imi iau un samsung s3 care are quad core, hd ecranu, 1-2 giga de rami!!!!! Se bate cu morile de vand pe segmentul ala Apple!! o cheltuiala inutila!!!!

  6. Sa fim sinceri apple sar descurca chiar daca nu le iese nimic din iphone ieftin …ei daca au vandut un iphone ieftin deaja au un client pentru aplicatii muzica si asa mai departe ….acum sa vedem cat de ieftin o sa fie

  7. Speculatii nefondate! Apple nu va produce niciodată un telefon “low cost” sub 400$ cu ecran cu rezoluția mai mică decât retina, cu carcasa din plastic in condițiile in care iPhone 4 e gratuit la abonament in SUA iar la liber e 450$(asta acum, dar in momentul in care va fi lansat iPhone 5S/6 va fi probabil 300$ sau mai puțin, iar iPhone 4s va ajunge la 400-450$). Deci nu mai credeți toate prostiile pe care le cititi! Aple va lansa DOAR un nou telefon numit fie 5s fie 6, iar in ceea ce privește specificatiile, puteți specula cât doriți.

  8. Probabil strategia e sa puna ecran mai mare in carcasa de plastic si cu ios, pt a testa piata. Atunci se va vedea exact ce prefera lumea; ecranul mare sau sistemul de operare.

  9. Nu va exista nici un iphone ieftin…Iphone ieftin va fi eventual 5. Nu este politica Apple sa faca lucruri de genul asta…Zaone…credeam ca ai inteles strategia celor de la Apple…urmeaza sa ne spui ca urmeaza un Imac ieftin ?

  10. Adica sa pui in primul tau device care a devenit retina un ecran ieftin non retina…e ceva putin josnic si cumva spui ca ai probleme in idei. La ipad mini am inteles totusi ipad a fost al 2lea produs retina.

  11. Da si mie imi vine greu sa cred tinand cont ca, clar s-a vazut tendinta celor de la Apple ca ABSOLUT toate produsele sa fie aluminium body

  12. Daca nu o sa aiba Retina Display sa se spele pe cap cu el. In anul in care toti se lupta sa aiba ecrane full hd (pentru varful de gama), iar pentru telefoane mid-end rezolutii acceptabile, tu vii cu un ecran vechi de 5-6 ani de zile… sper sa nu

  13. O sa urmeze si un iMac ieftin, stai linistit . WoW -ul s-a dus si lumea a inceput sa ceara produse ieftine si e normal. De ce ar trebui sa acceptam sa platim produsele supraevaluat, doar pt ca sunt la moda ? 200% profit nu e cam mult ?

  14. Intelege ceva, odata cu pretul mai mic, si calitate mult mai mica. Am impresia ca pierdem mai mult decat am castiga doar prin prisma pretului daca se va intampla asa ceva. Sunt atatea variante mai ieftitne de branduri etc Samsung cel mai mare care are de la ieftin pana la high end, deci ai de unde alege. Apple sa ramana ce este si ce a fost.

  15. Cred ca ar trebui tu sa intelegi ca e anormal sa dai pe un produs de trei ori pretul de fabricatie.
    Cum pot sa vanda Google sau Xiaomi la preturi normale, produse high-end ? La asta trebuie sa ajungem, refuzand sa cumparam produsele supraevaluate .
    Sa stii si tu ca la cele mai ieftine nu se pune adaosul asta nesimtit.
    Ca Apple va face un iPhone ieftin care nici aia 300$ nu-I va merita, asta e alta treaba.

  16. Eu cred ca nu o sa fie iPhone ieftin si iPhone-ul nou nu o sa aiba cititor amprenta. Probabil Apple vinde gogosi la toti astia cu “surse” ca sa-i duca departe de adevar, si sa nu se mai afle cum o sa fie iPhone-ul cu 3-4 luni inainte. Totodata se testeaza si reactia oamenilor cu astfel de zvonuri

  17. Nimeni nu a crezut ca ipad mini se va vinde asa bine. Explicațiile aunt simple, in capul listei este prețul.
    De aceea si iphone-ul ieftin va di un succes vwritabil. Dacă ai nevoie de email, muzica,navigare pe net,ceva jocuri , de ce sa fii fraier sa dai 30-40 milioane cand poti da doar 10-15 milioane?
    Apple a înțeles in cazul ipad mini ca bani frumosi se pot face și vânzând mult ai ieftin , nu neapărat putin si scump.
    De aceea iphone ieftin va vi un succes veritabil , fie ca va place sau nu.

  18. Daca consideri ipad mini produs ieftin pt ce ofera atunci nu prea as vedea de ce te plangi pt celelalte produse apple. Ipad mini costa peste 300 euro si ofera hardware cu 2 generatii vechi, non retina DAR este un produs premium. Detin numai produse Apple. Daca va fi lansat o varianta mai ieftina a unui iphone sigur nu va avea plastic, va fi premium build dar parte de hardware veche dar sigur si pret de produs Apple pt ceea ce ofera.

  19. voi vreti si retina si pret mic , cum vine asta ? cat despre faptul ca 4s ar putea deveni modelul ieftin , probabil ca vor concentra productia pe 5S si cel “ieftin” si vor renunta la 4S si 5 si atunci vor putea sa produca mai multe

  20. Liviu, adevar graiesti. Pretul deviceurilor este primul aspect la care Apple trebuie sa “lucreze”. Al doilea pas este sa invete ceva de la milioanele de posesori de iPxx care si-au facut JB. In loc sa blocheze JB trebuie sa includa in iOS functionalitatile pe care userii le cer.

  21. Parerea mea, ganditi gresit adica degeaba ai un Htc one din aluminiu daca se blocheaaza si are lag(sa zicem), sau degeaba ai o masina care arata super bine la exterior daca la interior e goala
    Samsung ofera un design decent si un interior grozav( soft si hardware) si cu asta am spus tot

  22. Dan, daca samsung are un design decent…ai un gust foarte ciudat la telefoane. Mi-e mi se pare o monstrozitate intr-e telefoane s3, nu spun nimic de s4. E prea mare! Ma dezgusta total. O fi samsung “the best” dar, exagereaza cu marimea ecranului, iar plasticu’ ala ieftin…inteleg ca, caramizile nu mai sunt la moda, dar acuma ce facem? Le inlocuiem cu tigle?

  23. E clar ca nu ai cum si ieftin si de calitate. Spre ex ipad 4 vs ipad mini diferenta e mica la bani dar upgrade ul tehnologic de la ipad mini la ipad 4 este m mult decat semnificativ. E de preferat sa platesti pretul intreg si sa beneficiezi de tot. Pe principiul ” ori ne luam iphone ori nu ne mai luam” eeehhh

  24. Cred ca apple prin introducerea iphoanelor “ieftine” cu plastic colorat calitate “premium” va castiga un nou segment de piata – cel feminin care nu pune accent pe retina, ram, procesor – iar daca aspectul general va fi unul de premium product si nu de chinezarie ieftina atunci succesul va fi garanta. Sa ne aducem aminte ca 3G si 3Gs erau tot din plastic ce calitate buna dar plastic. Cat despre ecran sa puna retina lui iph4 pe astea “ieftine” sa sa urce cu ppi la 5s pana numai pot oricum nimeni nu distinge diferenta insa de la ecranul lui 3gs la retina e distanta pra mare…