Prima Pagina Apple Samsung si Apple au vandut aproape la fel de multe PC-uri, laptop-uri,...

Samsung si Apple au vandut aproape la fel de multe PC-uri, laptop-uri, tablete si smartphone-uri in Q4 2012

  Desi Samsung a vandut mai multe smartphone-uri decat Apple in Q4 2012 in ceea ce priveste o comparatie pentru dispozitivele conectate la internet(PC-uri, laptop-uri, tablete, smartphone-uri) diferenta dintre cele doua companii nu este chiar atat de mare. In aceste 4 categorii de produse, Apple a reprezentat 20.3% din totalul unitatilor vandute, cei de la Samsung avand 21.2% din piata, diferenta dintre cele doua companii fiind de mai putin de 1%. Partea interesanta este ca pentru Apple avem o crestere a cotei de piata de la 15.1% la 20.3%, in timp ce in cazul Samsung cota de piata a scazut de la 21.8% la 21.2%.

Looking specifically at the results for the fourth quarter of 2012 (4Q12), combined shipments of desktop PCs, notebook PCs, tablets, and smartphones was nearly 378 million and revenues were more than $168 billion. In terms of market share, Apple significantly closed the gap with market leader Samsung in the quarter, as the combination of Apple’s iPhone 5 and iPad Mini brought Apple up to 20.3% unit shipment share versus 21.2% for Samsung. On a revenue basis for the fourth quarter, Apple continued to dominate with 30.7% share versus 20.4% share for Samsung.

  In ceea ce priveste incasarile, Apple a adunat 30.7% din banii generati de vanzarea acestor produse, Samsung incasand doar 20.4% din total, iar in final asta conteaza cel mai mult. Apple vinde din ce in ce mai multe produse, incepe sa isi ajunga din urma concurenta la vanzari totale, pe segmente de piata fie este lider, fie se claseaza pe pozitii fruntase, insa cand vine vorba de incasari sau profit, nimeni nu o poate egala. Principala problema a competitorilor Apple este faptul ca deocamdata nu pot egala banii castigati de companie, desi poate o vor intrece in ceea ce priveste vanzarile.

 • DRAKOS78

  dar aspiratoarele s-au luat la socoteala:))?

 • Bogdan

  Daca tu iti conectezi aspiratorul la net, atunci da. S au numarat si aspiratoarele:))

 • Pai nu sunt deja aspiratoare conectate la net?

 • real

  aspiratoare nu cred
  la aer conditionat sunt care se conecteaza

 • tJOBS

  Calculatoarele “samisugi” sunt niste rasnite penale din plastic ordinar (telefoanele de asemenea din plastic de capac de buda), cu piese similare Apple, dar tot nu sunt ca cele din MacBook-uri. Nu ai nici o placere sa le ti in mana, nu asa cum iti confera o jucarie cu măr. In plus sistemul de operare care strica si cele mai frumoase piese ale informaticii: Windows ce merge prost cu laguri, e chinuit de softuri de incearca sa semene cu cele proiectate in California…etc

  Avantaj: prețul accesibil mupets-ilor care cumpara mai multe sisteme de acest gen.

 • robert

  tJOBS .. prietene :)) ia zimi tu mie cata lume foloseste Machintosh si cata lume foloseste Windows ? Pe windows ai toate aplicatiile/jocurile … Degeaba ai Mac cu inspe mii de giga ram , placa video super performanta , i7 etc daca nu poti juca ultimele jocuri aparute …

 • radu

  iti iei masina apple(calitate) si aplle iti ofera boot camp ca sa te bucuri de tot ce vrei! simplu!

 • Lucian

  Profitul urias rezulta din faptul ca Apple fabrica ieftin si vinde scump.
  Nu-mi pare bine ca ati luat teapa!

 • Hybrid

  @Robert Pentru ca nu toti taranii au bani de mac-uri.Da , am facut o aluzie.

 • Delirium

  @ tjobs si hybrid da asa e astia cu windows sint foarte frustrati pt ca sint tarani si nu au bani de apple:) oare asa se pune problema? Os x si un mac arata bine si are plusurile lui. Sint la fel si statii windows care arata bine si care fac destule chiar sa instalezi os x:)

 • Costi

  @tJOBS
  iMac intre dinti