Prima Pagina 4G Vodafone Romania are o retea 4G LTE certificata de catre Apple si...

Vodafone Romania are o retea 4G LTE certificata de catre Apple si compatibila cu tabletele iPad

  Acum cateva luni de zile Orange Romania lansa iPad Mini si iPad 4 in propria retea de distributie, urmand ca apoi sa isi lanseze propria retea 4G LTE care urma sa fie certificata de catre Apple. Vodafone si Cosmote erau atunci inexistente in paginile Apple unde sunt mentionate retelele 4G LTE certificate, insa recent cei de la Vodafone au fost inclusi. In aceasta pagina Apple listeaza toti operatorii 4G LTE care au retele compatibile cu iDevice-urile si observati ca atat Orange Romania, cat si Vodafone sunt certificati de catre compania americana, deci terminalele ar trebui sa functioneze fara probleme pe ele. Desi Vodafone are o retea certificata, este nevoie de un Carrier Bundle Update pentru a va conecta tabletele la ea.

  Avand in vedere ca Apple a certificat reteaua Vodafone, urmatorul pas este includerea iPad 4 si iPad Mini in oferta operatorului, lucru care se va intampla cel mai probabil foarte curand. Din pacate iPhone 5 ramane in continuare incompatibil cu retelele 4G LTE autohtone si asta pentru ca ele nu ofera suport pentru apeluri voce deocamdata.

Thanks to Mihai C.

  • giginson

    Cica nu ar fi chiar asa. Recent am vb cu cei de la *222 pt prelungirea unui abonament (recent … adica acum 3 saptamani) si am intrebat asa…de dragul conversatiei daca se stie ceva de 4g pe tel mobile. Tipul a zis ca se uita si ca le-a venit o informare ca de a doua zi se poate face un ab de 4G care costa 60 de euro contine 1500 de minute nationale./internationale si 3 GB de date la viteza 4g (acolo unde este retea). L-am intrebat de ce nu apare pe site abonamentul si mi-a zis ca se pot obtine informatii despre el doar in mag Vodafone. I-am spus de faza cu carrier update ul si ca nu ai acces cu Iphone ul 5 (care este 4g LTE ..cel A1429) si a zis ca deocamdata ab merge cu alte tel 4g … putine … cate or fi ele.

    Nu stiu daca e adevarat sau nu; spun si eu ce am auzit.

  • Pai daca au abonamente 4G de ceva vreme, asta nu inseamna ca ele sunt facute special ca i-a certificat Apple. Ei au reteaua activa de mult timp, si daca era sa faca un anunt legat de Apple, o faceau. Nici iPhone 5S nu cred ca va fi compatibil de la inceput cu retelele 4G de la noi, poate doar prin 2014.

  • giginson

    Eu m-am referit la altceva (nu ca ar fi facute special pt tel si tabletele Apple): se poate 4G si pe voce ! Adica daca iti faci ab respectiv si il pui intr-un samsung I9305 – care e 4G – ai acces si la voce si la date 4g de pe acelasi SIM !

  • Azi mi-a aparut notificare pe i5 daca doresc sa fac update la setarile de retea, am dat update si surpriza, in setari in loc de butonul de 3G apare LTE. Nu am incercat insa sa vad daca functioneaza ca sunt intr-o zona cu semnal slab pe vodafone, abia merge 3G-ul cu 1-2 liniute.