Prima Pagina 4K Apple dezvolta un televizor 4K care ar urma sa fie lansat cel...

Apple dezvolta un televizor 4K care ar urma sa fie lansat cel tarziu anul viitor

  Trecuse ceva timp de la ultimele zvonuri ce au legatura cu televizorul pe care il dezvolta Apple acum, asa ca o publicatie asiatica vine cu cateva informatii noi. Conform celor de la Digitimes, Apple ar dezvolta in momentul de fata un televizor ce are rezolutie 4k sau Ultra HD (3840 x 2160 pixeli) si ar urma sa il lanseze pe piata pana la sfarsitul anului, sau cel tarziu anul viitor. Televizorul Apple ar urma sa poata fi controlat folosind vocea si miscarile (cel mai probabil gesturi), iar toata functionalitatea sa va avea la baza necesitatea de a fi permanent conectat la internet.

Apple is reportedly continuing to develop a TV rumored to be called the iTV, which is likely to support Ultra HD (3840 by 2160) along with voice and motion control functions and Internet connectivity, according to industry supply chain sources. The sources said that Apple and Foxconn Electronics have been in discussions for quite some time in terms of the TV’s mass production schedule, but that Apple has been considering where panel supply for the TV will come from, as Ultra HD TV panel makers, most of whom are based in Taiwan, are expected to be producing at nearly full capacity in 2013 in order to meet demand from China-based TV vendors.

  Problema cu acest gen de televizoare este desigur pretul, iar produsele lansate pana acum pe piata costa intre 10.000 € si 20.000 €, deci target-ul lor este extrem de restrans. Apple ar putea adopta totusi solutia dezvoltarii unui televizor 4K ceva mai ieftin, al carui pret este de doar 2.000 $ – 3.000 $, insa in acest caz ar fi necesara achizitionarea unor echipamente speciale pentru a putea rula continut la acea rezolutie. Cred ca in final Apple va lansa pe piata un televizor care acopera majoritatea nevoilor utilizatorilor, nu cred ca 4K-ul este o prioritate pentru Apple si spun asta deoarece compania evita sa foloseasca tehnologii noi, foarte scumpe, pentru care nu exista continut si care inca nu sunt mature.

 • Delirium

  Si de unde continut 4k?

 • Ce-ti mai trebuie continut 4K? Ai televizor Apple, nu?

 • Vlad_Mito

  Amuzanta discutie

 • madmaxady

  asta cu 4k-ul ii ca discutia cu retina dsiplay pe ipad. dupa ce o sa ma uit la tv-ul asta o sa mi se para ca vad viata in pixeli….:))

 • Vlad P

  Tehnologia full HD e pe piata de mai bine de 10 ani, si din 150 de posturi Tv transmit HD (nu full, interpolat) 14-15. 3D este de de vreo 5-6 ani, si la noi avem UN SINGUR post 3D…..Need I say more?

 • real

  pt multi si full hd e un vis,daramite sa vb de 4k

 • Iulius

  Este foarte greu sa faci deocamdata continut 4K desi exista deja aparatura ,iar pe deasupra inca nu exista tehnologie de transmisie pentru continut la o viteza acceptabila.Pentru un film trebuie sa astepti o noapte sa fie descarcat.

 • Doc

  “Pentru un film trebuie sa astepti o noapte sa fie descarcat” arata direct sursa ta! 😉 Tehnologia, in anul de gratie 2013, trece pe digital terestru și prin aceste ținuturi. Curand posturile TV în HD se vor recepționa la nivel național, cele romanești gratis! Japonia emite în 4K, de putina vreme. Pentru 4K cred ca 10 ani e ecartul cel mai mic pentru România, dacă mai rămâne prin UE.

 • Julius

  Raspuns pentru Doc!Poti cauta pe google si vei vedea ca un film in format 4k are cel putin 100 GB.Deci deocamdata trebuie sa se inventeze metode noi de comprimare ca sa se poata transmite o asemenea cantitate de informatie.Deja exista o companie care a reusit sa faca un nou format dar de obicei mai dureaza pina se accepta si se implementeaza o noua tehnologie.Japonia posibil sa transmita in format 4K incepind cu iulie anul viitor deci inseamna ca deocamdata sint inca si ei in derulare.

 • Doc

  Japonia emite experimental in 4K! Corect, 100GB, insa problema era torrentul, despre care discutam. Cum fac naveta prin Tokyo, Nippon, cunosc cam ce se propaga la nivel de tehnologie 😉

 • djcata

  cine vb de torente , filmele 4k nu vor mai fi pe torente ci doar online streaming