Apple se pregateste sa lanseze un controller pentru jocurile disponibile in App Store

 

  De ani de zile se tot zvoneste ca Apple ar urma sa lanseze un controller pentru jocurile disponibile in App Store, iar compania pare sa fie pregatita sa aduca dispozitivul in viitorul apropiat pe piata. La Games Developer Conference 2013 cei de la Apple au inchiriat o camera de conferinte si au discutat cu reprezentanti ai unor companii importante dezvoltatoare de jocuri, subiectul principal de discutie fiind viitorul controller. Apple incearca sa se asigure ca acest nou controller va avea parte de suportul dezvoltatorilor de aplicatii, deci el nu va functiona din start cu jocurile din App Store.

Of course, there’s no official word yet, but Apple has been active during the conference talking to developers about its plans and ensuring plenty of games will support the joypad at launch. It’s been operating a meeting room at the show, albeit booked under a pseudonym company name to avoid media attention. However, speaking anonymously, multiple developer sources have confirmed the news. 

  Niciunul dintre dezvoltatorii contactati de catre Apple nu au vazut controller-ul celor de la Apple si nu se stie cu care dintre iDevice-uri ar urma el sa fie compatibil deocamdata. Se preconizeaza ca Apple ar urma sa ofere primele detalii oficiale despre controller in luna aprilie si daca Apple va lansa intr-adevar un asemenea accesoriu pentru terminalele sale, atunci compania nu va face altceva decat sa isi ajunga din urma concurenta. Samsung a lansat un dispozitiv asemanator pentru linia sa de smartphone-uri Galaxy, Apple probabil nu il va depasi cu functii importante, insa va ajunge din urma competitorul coreean.

UPDATE: Se pare ca intalnirile dintre Apple si dezvoltatori nu au legatura cu posibila lansare a unui controller pentru jocuri.