HTC One este smartphone-ul pe care il vei repara cel mai greu

  Cei de la iFixIt au reusit sa obtina noul HTC One pentru a verifica, cat de usor poate fi reparat acest terminal, iar rezultatul i-ar putea dezamagi pe multi. Conform expertilor de la iFixIt, HTC One este smartphone-ul care se repara cel mai greu, fiind primul terminal de acest gen care primeste nota 1 in ceea ce priveste gradul de reparare. Carcasa din aluminiu a terminalului este frumoasa, face dispozitivul durabil, insa se pare ca HTC a construit terminalul pe principiile celor de la Apple, adica fara vreun gand ca el ar trebui desfacut vreodata.

HTC One Repairability Score: One out of 10 (10 is easiest to repair)

  • Very, very difficult (possibly impossible?) to open the device without damaging the rear case. This makes every component extremely difficult to replace.
  • The battery is buried beneath the motherboard and adhered to the midframe, hindering its replacement.
  • The display assembly cannot be replaced without removing the rear case—this will make the most common repair, a damaged screen, nearly impossible.
  • Copper shielding on many components is difficult to remove and replace.

  Problema este ca acea carcasa nu prea poate fi desfacuta fara a o strica, ecranul nu poate fi schimbat fara a desface carcasa, iar daca faceti aceste lucruri fara probleme, veti ajunge la o folie de cupru care protejeaza placa de baza, camera si alte componente. Se pare ca acea folie nu poate fi repusa peste componente dupa ce a fost desfacuta, deci practic utilizatorii obisnuiti nu vor putea repara dispozitivul fara a renunta la garantie, iar service-urile neautorizate ar putea fi in exacta ceeasi situatie fara documentatie potrivita.

  Practic HTC One este mai greu de reparat chiar si decat iPhone-ul si cei care spuneau ca mai rau decat atat nu se poate, au acum un nou standard in baza caruia sa isi masoare afirmatiile.