iPhone 5 vs HTC One vs Samsung Galaxy S4 – testul autonomiei bateriei


HTC One si Samsung Galaxy S4 sunt cele mai noi si mai importante terminale Android lansate recent pe piata, iar un test al autonomiei bateriei era imperios necesar, mai ales daca le comparam cu iPhone 5. Cand vine vorba de apeluri 3G, Samsung Galaxy S4 si HTC One au autonomie dubla fata de iPhone 5, fiind capabile sa functioneze pentru peste 13 ore, fata de cele 8 ore ale iPhone-ului. In ceea ce priveste navigarea pe web, iPhone 5 si HTC One sunt egale , insa Samsung Galaxy S 4 functioneaza cu o ora si 15 minute mai putin decat ambele, testul fiind facut folosind o retea Wi-Fi.

  In ceea ce priveste vizionarea de continut video, terminalele sunt despartite intre ele de doar cateva secunde, asa ca nu veti simti o diferenta foarte mare in timp ce le utilizati. Practic doar in cazul apelurilor iPhone-ul nu se descurca grozav, insa majoritatea posesorilor de smartphone-uri isi folosesc terminalele utilizand aplciatii si navigand pe web, deci in task-urile importante iPhone 5 se descurca la fel de bine precum concurenta. Ambele terminale Android au baterii mult mai mari decat cea din iPhone 5, insa ecranele mai mari si sistemul de operare fac probabil diferenta.

25 COMENTARII

  1. Nu am crezit vreodata ca voi spune asta, dar iphone-ul 5 are mari probleme. Este superb, dar… Pica reteaua ca la balamuc, sunt momente cand nu aud nimic in telefon( primele 10-15sec din convirbire),bateria e praf… La 1 ziua nu mai am baterie. Astea sunt marele lui problema. Bateria si semnalul. Dincolo de toate … E totusi telefon. Ca idee… Am avut toate iphone-urile, deci ar fi trebuit sa ma obisnuiesc … Dar totusi…

  2. Credeam ca doar mie imi pica reteaua, dar vad ca e o problema generala cu Iphone 5
    Sincer si eu imi doresc un ecran mai mare si o autonomie mai mare..

  3. Hehe, “ping pong paleta fermacata”. Totul tine de raport. Om mic….iPhone. :))))…..cand iP o sa aiba ecran de 4,3-4,5………ce-o sa mai zicem noi detinatorii de palete(iphone….privind in viitor)

  4. Mare admirator al blogului tau, cititor zilnic, impatimit dupa apple. Cu toate acestea, ar fi fost frumos sa ne zici ca testele au fost facute de GSM Arena.

  5. yo zic ca iphone e cel mai praf la baterie dintre toate smartphoneurile aparute in ultima vreeme (HTC One, S4, chiar si S3) … daca-i faci si jailbreak automat scade si rezistenta bateriei … si e logic pentru ca are bateria mai mica cu cel putin 30% (in cazul lui S3 care are de 2100 mAh) … iar procentajul creste in cazul celorlalte telefoane !!

  6. Mda… Vreau reteta celor de la gsm arena… Telefonul meu daca are peste 4 ore de usage este zi de sarbatoare… Nu stiu cum au scos ei aproape 10 ore de wifi + video

  7. Nu mai vorbiti frate prostii cu faze ca Samsung e paleta de ping-pong,eu am iphone 4s dar la dimensiune ecranului e praf,iphone 5 e un rahat la ecran,abia vezi email-urile si asa mai departe.apple sa puna mana sa mai mareasca putin dimensiunea ecranelor si o sa fie No1 in vanzari de telefoane pe glob in urmatorii 10 ani.

  8. La orice smartphone.. fie el cu android sau cu ios sau cu windows.. OS-ul nu consuma mai mult de 10% din totalul bateriei.. marele consumator este ecranul.. asa ca zaone te rog sa corectezi ce ai scris mai sus… e vorba decat de ecran nu de os

  9. Adevarul e ca toti cei care urasc samsung nu au altceva de zis decat ca e plastic si ca e paleta. Da ce fratilor..va ofticati ca un plastic ieftin e mai performant decat sticla vostra scumpa?
    Da.. O sa ziceti ca sunteti foarte multumiti de iphone..este exact ce va trebuie..eee..pai si cine cumpara samsung prefera exact ce cumpara..un plastic extrem de performat..ca deaia i se spune smart phone..nu smart bibelou..ofticati..
    Eu am un i4, foarte multumit la ce fac eu..dar nu ma apuc sa rad de altii ca au plasticuri imense..bravo lor..inseamna ca de acele plasticuri au nevoie..

  10. ESTI SUBIECTIV CAND VINE VORBA DE PRODUSE APPLE.
    CAND HTC ONEA AVEA 2 SECUNDE MAI MULTA AUTONOMIEDECAT I5, AI ZIS CA SUNT EGALE.
    CAND I5 ARE 2 SECUNDE PESTE HTC ONE, ZICI CA SUNT DESPARTITE DE CATEVA SECUNDE.

  11. Sincer sunt impresionat de tel android ca au avansat asa mult in convorbire. Sunt genul de om care vorbeste mult la telefon. Am avut android si am fost profund dezamagit de durata bateriei in conversatie pe 3g. Bv lor inca o data..

  12. Dar de ce nu isi iau galaxy note 2 ca sa nu ai aiba probleme ani de zile 🙂 doar sa aiba grija ca se face intuneric cand il pun la ureche….

  13. Ai omis autonomia overall, daca tot folosesti testele de la gsmarena. In standby, la o utilizare medie. Unde s4 are cu aproximativ 15 la suta mai bune performantele.

  14. Am avut iphone 4.Probleme?Semnalul, bateria,ios-ul prea restrictiv, ecranul mic! Dar are spatele de sticlă! Acum am note 2.Semnalul foarte bun, bateria tine 2 zile (faţă de jumate la i 4), ecranul—super, sunetul in dif-dumnezeiesc, dar are spatele de plastic! NASOL!!!

  15. Zaone, mi-ai putea da un sfat in privinta bateriei mele de pe Iphone 4s?
    Eu deobicei imi incarc telefonul de la 0% la 100%, mai rar il incarc de la 20% la 100%.

    Fac bine sau nu cum il incarc?
    Multumesc.

  16. Multă ipocrizie pe aici!, nu știu de ce nu vreți sa recunoaște-ți ca samsung a depășit binisor iPhone la toate capitolele cu acest S4. Eu sunt fan iPhone sunt la al 3-lea telefon al mărcii dar trebuie sa fiu corect deoarece am studiat cam tot ce e pe net despre el si o sa-l achizitionez cind o sa apară la noi

  17. Reteaua pica si pe 4 si 4S. Am colegi care reclama acelasi lucru si momente cand nu se aude nimic in telefon la primul apel, apoi la al doilea merge( cel apelat aude, dar tu nu). Explicatia de la Orage a fost ca e reteaua de vina . Se lucreaza la Upgrade la retea. O fi avand iPhonele 5 probleme, dar multe sunt de la operatori.